Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silmetis algavad palgalahingud

  Silmeti peadirektor Priit Saksing ütles, et firma on juba tõstnud palku viis protsenti ja rohkem ta palku tõsta ei saa. «Totaalset palgatõusu, nagu ametühing nõuab, me ei saa lubada,» teatas Saksing. «Need tsehhid, mis edukalt toodavad, saavad ka rohkem palka.»
  Silmeti ametiühinguliider Galina Shtsherbakova sõnas, et 40 protsendi suuruse palgatõusu nõue on säilinud, ehkki vahepeal väideti, et ametiühing on rahul ka viieprotsendilise palgatõusuga. «Mul ei ole selliseid volitusi, et saaksin leppida viieprotsendilise palgatõusuga,» teatas Shtsherbakova eile.
  Ta märkis, et kõne all võib olla variant, et kokkuleppel ettevõtte juhtkonnaga tõuseb töötajate palk detsembris viis protsenti ja järgnevatel kuudel kas 10 või 20 protsenti. «Igal juhul peab palgatõusu konkreetselt paika panema,» kinnitas ametiühinguliider.
  Shtsherbakova teatas, et kui läbirääkimistel ettevõtte juhtkonnaga ei õnnestu tal ühist keelt leida, alustab ta näljastreiki.
  Priit Saksing märkis eile, et ta usub läbirääkimiste edusse. «Ma olen inimestega hästi läbi saanud ja usun, et meie majandusliku olukorra selgitamisega jõuame kokkuleppele,» lausus ta.
  Shtsherbakova ettepanekusse kompenseerida madala palga juures vähemalt töötajate lõuna, vastas Saksing, et töölised saavad praegu piima tasuta. Talongimajandust või supikööki ei saa ettevõte tänapäeval lubada, väitis Saksing. «See oleks jälle sotsialismiaega tagasiminek,» lisas ta.
  «Ma ei ole kindel, et Silmet ei suuda 1500 inimest tööl hoida ja neile normaalset elu kindlustada,» lausus Galina Shtsherbakova.
  Silmetile on käesolev majandusaasta olnud keeruline. Ettevõtte selle aasta käive on Priit Saksingu sõnul 10--12% suurem kui eelmisel aastal, kuid tehas ei lõpeta aastat kasumiga. Silmeti 1995. aasta käive oli 185,6 miljonit krooni, käesoleva aasta käibeprognoos oli aasta alguses 305 miljonit krooni. Tegelikult tuleb tänavune käive 205 miljoni krooni ringis.
  Saksingu väitel nõrgestab Silmeti majanduslikku seisu tooraineallika keeruline olukord Venemaal ja mitmed üleüldised hinnatõusud, nt elektrienergia hinna kasv.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Raadiohitid: kinnisvara hind jõuab aastaga tippu
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Heleniuse kinnisvaraarendus sai Kaamose taustaga juhi
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.