6. veebruar 1997 kell 22:00

Talleks lõi taanlastega automüügi ühisfirma

Äripäeva andmetel käisid Saksamaal lepingule alla kirjutamas Eesti Talleksi juhatuse esimees Andres Sarri ning juhatuse liige Peeter Värnik.

Volkswageni ja Porsche maaletooja Taanis Nordisk Motor oli esindatud teadaolevalt firma juhi Jörgen Christianseniga. Nordisk Motor müüb Taanis aastas 28 000 autot.

Seni Volkswageni importimisega tegelenud ASil Matkar lõppes autode müügileping eile.

Tallinnas Kadaka teel seni Matkarile ruume rentinud ASi Kadaka Kinnisvara juhatuse esimehe Hillar Tederi sõnul on tal Volkswageni esindajatega kokkulepe, et olemasolevat autosalongi hakkab edaspidi kasutama uus maaletooja.

ASi Matkar juhatuse esimees Jüri Kuusk kinnitas, et Matkari salong ei sulge oma uksi veel tänasest, vaid töötab seni, kuni selgub ametlikult uus maaletooja. «Seda on soovinud ka sakslased,» väitis ta.

Kuusk ütles, et Matkar Volkswageni tehasest uusi autosid enam tellida ei saa, kuna leping tehasega on lõpetatud, küll kavatsetakse maha müüa praegu laos olevad paarkümmend autot.

Hiljuti Matkarist eraldunud ASi Auto Matkar juhatuse esimees Ahto Altjõe ütles, et vaatamata sellele, et firma müüb ainult Audisid, jätkatakse nende müügikeskuses Staadioni tänaval edaspidi Volkswageni autodele tehnilise teeninduse osutamist.

AS Auto Matkar lõpetab oma tegevuse 28. veebruaril ja tema asemele asub AS Reval Auto. Auto Matkari 17,4 miljoni krooni suurune aktsiakapital jaguneb praegu võrdselt aktsiaseltside Kadaka Kinnisvara ja Matkar ning Ühispanga vahel. Kadaka Kinnisvara juhatuse esimees Hillar Teder ütles, et esialgu muutub vaid firma nimi, kuid edaspidi toimuvad muudatused ka firma aktsionäride hulgas.

Kuna Auto Matkaril on Tederi sõnul Audi tehasega kokkulepe, et käesoleval aastal rajatakse firma esindus ka Tartusse, siis võidakse aktsionäride ringi kaasata lisainvestoreid. Peale Tartu on plaan avada Audi esindus ka Pärnus.

Jaanuaris müüs AS Matkar 34 Volkswageni sõiduautot, mis oli firma viimaste aegade parim müügikuu. AS Auto Matkar müüs kuus vaid kaheksa Audit.

Hetkel kuum