12. märts 1997 kell 22:00

Estiko otsib USAst ehitajaid

Tootmis- ja kaubanduskontserni Estiko nõukogu esimees Kalju Hellenurm, nõukogu liige Neinar Seli ja tegevdirektor Ülo Ploom pidasid ärikohtumisi viies USA osariigis. «Meie eesmärk oli leida äripartnereid ja Eestisse investeerida soovijaid,» märkis Kalju Hellenurm.

Tartusse rajatava Emajõe ärikeskuse ehitamise üle peeti läbirääkimisi San Francisco ehitusfirmaga H.A. Ekelin & Associates. «Kuigi me konkreetseid lepinguid veel ei sõlminud, võib juhtuda, et Tartusse tulevad ärikeskuse ehitust juhtima ja tööd organiseerima ehitusspetsialistid USAst,» ütles Ülo Ploom.

Ligikaudu 100 miljonit krooni maksva ärikeskuse ehitamine praeguse Tartu maaliinide bussijaama kohale peaks algama mais.

Baltic Development Company juhtidega arutati Seattle'is ASi Estiko aprillikuise aktsiaemissiooniga seonduvat. «USA investorid tundsid Eesti areneva aktsiaturu vastu elavat huvi,» märkis Neinar Seli.

Arizonas asuval International Business Groupil oli Estiko juhtide sõnul huvi Eestisse uute tootmisettevõtete rajamise vastu. Läbirääkimisi peeti ka ASi Wermo mööbli kataloogimüügi korraldamise võimaluste üle.

New Yorgis pidasid Estiko juhid kaubanduse korraldamise alaseid kohtumisi firmades The Nasdaq Stock Market Inc. ja Financial Security Assuarance.

Hetkel kuum