9 aprill 1997

Tervises rõõmsameelne söökla

- Pärnu tervisekeskuse sööklakompleksi rekonstrueerimise käigus muutus põhiplaanilt askeetlik ruum -- juurde tuli nn taskuid ja intiimseid tsoone. Teistlaadse liigenduse tingis kaasaegne köögitehnoloogia, mis on varasemast napim ja mahub väiksemale pinnale. Pinda vabanes ka laoruumide arvel, kus enam ei pea hoidma poole aasta kartulitagavara, vaid piisab paaripäevasest varust. Et nõukogudeaegse arhitektuuri nõrgemaid kohti oli ventilatsioon, siis tuli ümber ehitada kogu ventilatsioonisüsteem.

Siseviimistluses on sisearhitekt Taevo Gansi sõnul kasutatud palju kergeid ja helgeid värve. «Vanasti, kui materjalivalikut polnud, oli kõik hirmsalt ära polsterdatud,» meenutab Gans. Kergust toetavad ka interjööris kasutatud peeglid, millega on kaetud ruumis olevad suured postid.

Erimööbli on teostanud firma GMPP Disain, Itaalia toole on vahendanud firma Alkman. «Et toolidele langeb suur koormus, pelgasime puhtalt puitkonstruktsioone,» põhjendab Taevo Gans teras-puitkonstruktsiooniga toolide valikut, lisades, et puittoolid oleks läinud ka tunduvalt kallimaks.

Üldvalgustid on pärit mitmest firmast -- kõige enam SLOst. Dekoratiivvalgustitena on söögisaalis Estoplasti uued Aveniri valgustid, mis Taevo Gansile meenutavad vonkleva varre otsas olevat tulbiõit.

Hetkel kuum