5. mai 1997 kell 22:00

Budapestis leiab sobiva öömaja ka kõige turistirohkemal ajal

Budapest on majutuskohtade rohkuselt ja hinnatasemelt turistisõbralik. Kohti mugavasse kesklinnahotelli või odavasse noortehotelli leidub isegi juulis ja augustis, mil turiste linnas kõige rohkem.

Peljata ei tasu ka linnaäärseid majutuskohti, kuna ühiskondliku transpordi võrk on hea. Kesklinnast eemal paiknevad hotellid sobivad eelkõige autoturistile, sest seal on enam parkimisvõimalusi.

Broneerimine on kasulik neile, kes soovivad peatuda hotellis, kuna Eesti reisibüroodel on paljude hotellidega kokkulepped soodushindade suhtes, mis on mõnel juhul isegi üle 1000 krooni madalamad.

Näiteks maalilise tiigi ääres kõrguvas Flamencos saab Estonian Holidaysi vahendusel ööbida üheses toas 1050 krooni võrra odavamalt, kaheses aga 1175 krooni odavamalt. 10minutilise jalutuskäigu kaugusel kesklinnast, hotellis Budapest, on kahese toa kokkuleppehind koguni 1255 kr madalam.

Tabelis toodud luksklassi hotellides annavad kokkuleppehinnad kuni ca 700 krooni allahindlust. Nii viietärnise Marriotti kui Hiltoni tubadest avaneb vaade Doonaule.

Noortehotellide kohta tasub teavet küsida meie reisibüroodest, kes korraldavad reise Ungarisse. Näiteks Tiit Reisid, Cassandra, Kadaka Reisid jmt. Odavat öömaja broneerides oleks otstarbekas tellida büroost ka muud teenused (marsruut, transport), kuna teenustasu võib üksnes odava majutuse teenuse puhul tulla mõttetult suur.

Budapestis tegutseb mitu ametlikku majutusagentuuri, kelle poole võib julgelt pöörduda: Danubius, ööpäev läbi avatud esmalt noortele mõeldud Expressz, Hungarhotels ja Pannonia, mis odava majutuse kõrval vahendab samuti hotelle. Majutusvõimalusi vahendab ka Budapest Tourist (kahekohalised toad 8--14 dollarit ehk ca 110--190 krooni), Cooptourist ja IBUSZ.

Ettevaatlikkusega võiks suhtuda eraviisiliselt korterimajutuse pakkujatesse. Nende puhul ei soovitata tasuda enne, kui toad on üle vaadatud. Eelnimetatud büroodest kortermajutust tellides on tark peatuda samas kohas vähemalt kolm ööd, kuna vähema puhul lisandub hinnale 30%.

Ungari hostelid erinevad teiste riikide analoogidest selle poolest, et ei jälgita vanusepiirangut. Need on avatud ööpäev läbi. Kui ollakse harjunud tube üle andma kell 12, siis Budapestis kaua magada ei lasta: noortehotelli toa peab vabastama kell 9. Ühe-kahe tärni hotelli asemel oleks sageli targem valida näiteks Hostelling Internationali ketti kuuluv noortehotell, sest hotellituba on tõenäoliselt märksa kallim, kuid teenindus ja mugavused jäävad hostelile alla. ÄP

Hetkel kuum