8 mai 1997

Tõelised rüütlid ootavad kliente

Toomkiriku läheduses asuvat restorani Olematu Rüütel on Ascom Eesti tegevdirektori Ivo Remmelga arvates lihtne leida. Viidasüsteem toimib vaatamata sellele, et söögikoha hoov lagunenud hoonetega meenutab pigem sõjatandrit.

Restoran asub kahel korrusel kolmes saalis. Kelner juhatab keldrikorrusele, kus lisaks meile lõunatab mustadel massiivsetel nahkdiivanitel kuuene seltskond. Valime heledast puidust kahese laua paese seina ääres. Tugevad toolid tunduvad mugavamad.

Ivo Remmelg seab kahtluse alla saali kui terviku stiili: paesein ja hele puit annavad mänguruumi, ka ripplagi, kuid nahkdiivanid ja argine lükanduks lõhuvad terviku. Valgustid on kenad. Remmelg julgeks siia tulla nii sõprade kui väliskülalistega. Perega ehk mitte.

Juba esimesest kokkupuutest jääb silma kelnerite ülidelikaatne ja sõbralik suhtumine. Ivo Remmelg kiidab teeninduse nobedust.

Vaatamata toidu- ja joogikaardi kulunud väljanägemisele on sisu Remmelga arvates ahvatlev. Selgitusi võiks rohkem olla. Kõrvuti eesti panniroaga seisab menüüs näiteks mehhiko panniroog (74 kr), indoneesia lihavarras (88 kr). Ka veini- ja õllevalikut hindab Ascom Eesti tegevdirektor esinduslikuks.

Ivo Remmelg alustab lõunat Rüütlisalatiga (30 kr), mis sisaldab sinki, maisi ja kartulit. Garneering on isikupäratu nagu ka maitse. Firmasalati jaoks igav. Minu suitsumaitseline lõhesupp (30 kr) ei mõju samuti ?edöövrina, kuid kalaga pole koonerdatud. Praadidest himustab Remmelg küll mereande vardas, kuid otsustab kelneri soovitusel firmaprae kasuks. Rüütlipraadi (96 kr) ehib fooliumis küpsetatud kartul, hulgalt rikkalik, ent vaid paprikast, konservsibulast, salatilehest ja marineeritud kurgist koosnev salat ja hiiglaslik juustu ning seentega täidetud liha. Ise valin Eesti panniroa soolalihaga (72 kr). Mõlemad road on kogukad, ent ainus kommentaar läigib taldrikult vastu: kohutavalt rasvane. Kuna rasv hakkab hanguma, ei suuda me oma praade lõpuni süüa. Ei aita ka pokaal majaveini (22 kr).

Lõuna lõpeb magusalt. Seitsme desserdi hulgast on põnevaim Gromack (30 kr), mis tähendab pokaali vahukoort, mida on maitsestatud kaerahelveste ja viskiga. Maitse on samaaegselt mõrkjas ja vahukoorelikult rammusalt magus. Hea cappuccino (14 kr) ja tee (3 kr) kuluvad selle juurde marjaks ära.

- toiduvalik 8

- joogivalik 8

- teenindus 9

- kiirus 9

- puhtus 8

- sisekujundus 5

- eelroad 23--260 kr

- põhiroad 16--108 kr

- magustoidud 5--36 kr

- alkoholivabad joogid 3--16 kr

- alkohoolsed joogid 12--600kr

Hetkel kuum