19. mai 1997 kell 22:00

Pangatüli turgu ei mõjutanud

Hoolimata maaklerite ennustustest hommikupoolel, mille kohaselt turg elavneb ja Talse tõuseb umbes protsendi, jätkus esmaspäeval turu mõningane langus. Börsi ja vabaturu kogukäive oli kahvatu 33 miljonit krooni ning sedagi vaid tänu Rakvere lihakombinaadi jätkuvale menule. Tänu mitmele suurtehingule oli Rakvere käive ligi 6,5 miljonit krooni, mis tõstis ta Hoiupanga järel kõige aktiivsemaks väärtpaberiks. Ilmselt on sündmustevaesus turul investorite sellise ülereageeringu üheks põhjuseks. Rakvere hind langes samas 1,25%, mis viitab kasumite realisee-rimisele möödunud nädala kangelaste poolt. Enim, (3,33%) tõusis EVEA panga aktsia, vähem teised pangad. Pisut langesid Ühispank ja Forekspank, kes olidki põhi-nimekirja ainsad langejad. Vabaturul tõusid vaid börsilemineku ootel Eesti Näituste aktsiad. Tõsiselt langes taas EMV aktsia, mis juba mõnda aega kõigub 685--700 vahemikus.

Kokkuvõttes langes Talse 0,04% ning on praegu 253,29.

Hetkel kuum