20. mai 1997 kell 22:00

AS Wermo läheb mööblimüügi suurketti

«Pääsesime esimest korda ilma vahendajateta lääne mööblimüügiketti,» ütles ASi Wermo peadirektor Richard Mutso. Tema sõnul on Wermo mööbel jõudnud seni lääne kaubandusse müügiagentide ja Jaapanisse ühe Soome vahendusfirma kaudu.

Wermo toodangut on müünud Euroopas Prantsusmaa mööbliketid La Redoute ja Fly ning Saksamaa turustusfirmad RM Gruppe, Baur Versand ja Möbel Kiste.

Regenti müügiketti pääsemise peapõhjusena näeb Richard Mutso Wermo kvaliteedikäsiraamatu valmimist, mis baseerub ISO 9002 nõuetel. Firmal oli aastane nõustamisleping Saksa spetsialistidega. «Võimalik, et just nende kaudu jõudis info meie toodangust suurte mööblikettideni,» lausus Mutso.

Eelmisel reedel tuli teade, et AS Wermo saab septembris oma mööblit esitleda tuntud Barndrupi mööblimessil. Saksa nõustajate soovitusel viiakse messile magamistoa- ja söögitoamööbel ning ühe töökohaga büroomööbel.

«Peame suureks saavutuseks, et esimese Eesti mööblitootjana otse Barndrupi messile pääsesime,» ütles Wermo nõukogu liige Vello Peedimaa.

Hetkel kuum