• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laiatarbe sülearvuti

  Maailma suurim sülearvutite tootja Toshiba on tänavu kevadel oma tootevalikusse lisanud põhimudelina uue ja odava Satellite perekonda kuuluva sülearvuti. Uudismudelis Satellite 210CT on 120MHz Pentium-protsessor ja liitiumioonaku. Seda tüüpi aku kasutamisel ei esine nn mäluefekti, mis on olnud varajasematel, niklil baseeruvatel akudel peavaluks. Mudelil on Inteli 120MHz Pentium-protsessor, 16MB (laiendatav kuni 48 MB) EDO RAM, 1,29GB kõvaketas ja liitiumioonaku, mis lubab tervelt neljatunnist tööaega ilma võrgutoiteta! Uued omadused lubavad kasutada seda masinat suurte andmebaaside haldamisel, presentatsioonidel väljaspool firma kontorit või suhtlemisel mobiilside vahendusel firma peakontoriga.
  Uudisena on tal SelectBay kettaseadme vahetusvõimalus: 3,5» kettaseadme võib asendada ühe sõrmeliigutusega 10kordse kiirusega CD-ROMiga. Flopiseadme ühendamisel saab samaaegselt töötada mõlemaga.16bitine Sound-System ja 11,3tolline TFT-ekraan teeb tast hästivarustatud multimeedia sülearvuti. Riistvaralist MPEG toetab ka lisavarustusena pakutavat Zoomed Video (ZV) PC-kaarti, mis parandab multimeediaesitusi, nende häält ja pildikvaliteeti.
  ZVga sobivaga PC-kaardi olemasolul toimub MPEG -- videopildi esitus kogu ekraanil sagedusega 30 kaadrit sekundis. Sisseehitatud alalisvooluadapter vähendab kogu komplekti kaalu; kokku on see 3,2 kilogrammi.
  Infrapunaliidese (FIR) abil on võimalik siirdada informatsiooni sülearvutist lauaarvutisse, serverisse, teostada dokumentide väljatrükki jm ilma ühendusjuhtmeteta. Lisavarustusena võimalik Card Station, mille külge ühendatuna saab Satellite 210CTd kasutada traditsioonilise lauaarvutina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.