• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomlased ostavad Eestis kinnisvara

  Tallinnas ja linna lähistel ostetakse peamiselt kortereid ja elumaju. Kindlasti kajastub soomlaste suurenenud ostuind ka pealinna tõusvates kinnisvarahindades.
  Paljud soomlased ostavad kinnisvara investeerimise eesmärgil. Kinnisvaramaaklerite hinnangul ostavad soomlased 2--3 korterit kuus.
  Soome Tallinna suursaatkonna kaubandusosakonna andmeil on huvi suvemajade soetamise vastu kasvanud pärast seadusemuudatust, mis annab välismaalastele õiguse Eestis maad omada. Samuti on positiivselt mõjunud riigimaa erastamise lihtsustumine.
  Strateegilise tähtsusega aladel -- rannikul ning piirialadel on seadus maa omamise eesõiguse andnud eestlastele. Piirangust saab aga hõlpsasti mööda varifirmade kaudu, kirjutab Kauppalehti. Piisab sellest, kui Eestis on registreeritud firma, mille ainsaks tegevusalaks on maa omamine.
  Täpseid arve soomlaste kinnisvaraostude kohta on raske saada, arvatakse, et ostetud on tuhatkond korterit ning mitusada suvemaja.
  Ostjaid varitsevaist ohtudest tõstetakse esile juhuslikku hinnakujundust ning isehakanud maaklereid. Samuti on probleeme maaga, mille erastamine on pooleli. Suvilakooperatiivides ostetud suvemajad ei ole vastanud ostja ootustele.
  Soomlaste sõnul hakkab pikkamööda muutuma ka eestlaste suhtumine maasse kui püsiva väärtusega investeeringusse. Nii ongi sagedasemad maaostjad jõukate soomlaste kõrval jõukad eestlased. Sakslaste huvi on koondunud eelkõige Leedu rannikualadele. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi