• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomlased ostavad Eestis kinnisvara

  Tallinnas ja linna lähistel ostetakse peamiselt kortereid ja elumaju. Kindlasti kajastub soomlaste suurenenud ostuind ka pealinna tõusvates kinnisvarahindades.
  Paljud soomlased ostavad kinnisvara investeerimise eesmärgil. Kinnisvaramaaklerite hinnangul ostavad soomlased 2--3 korterit kuus.
  Soome Tallinna suursaatkonna kaubandusosakonna andmeil on huvi suvemajade soetamise vastu kasvanud pärast seadusemuudatust, mis annab välismaalastele õiguse Eestis maad omada. Samuti on positiivselt mõjunud riigimaa erastamise lihtsustumine.
  Strateegilise tähtsusega aladel -- rannikul ning piirialadel on seadus maa omamise eesõiguse andnud eestlastele. Piirangust saab aga hõlpsasti mööda varifirmade kaudu, kirjutab Kauppalehti. Piisab sellest, kui Eestis on registreeritud firma, mille ainsaks tegevusalaks on maa omamine.
  Täpseid arve soomlaste kinnisvaraostude kohta on raske saada, arvatakse, et ostetud on tuhatkond korterit ning mitusada suvemaja.
  Ostjaid varitsevaist ohtudest tõstetakse esile juhuslikku hinnakujundust ning isehakanud maaklereid. Samuti on probleeme maaga, mille erastamine on pooleli. Suvilakooperatiivides ostetud suvemajad ei ole vastanud ostja ootustele.
  Soomlaste sõnul hakkab pikkamööda muutuma ka eestlaste suhtumine maasse kui püsiva väärtusega investeeringusse. Nii ongi sagedasemad maaostjad jõukate soomlaste kõrval jõukad eestlased. Sakslaste huvi on koondunud eelkõige Leedu rannikualadele. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Tallinna börs langes USA ja Euroopa tõusule vaatamata
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.