• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Riigikogu rahanduskomisjon peab puudulikuks eile täiskogus esimese lugemise läbinud tulumaksuseaduse muudatust, millega valitsus saab õiguse valida piirkondi, kus kehtestada maksusoodustusi.
  Praegusel kujul on eelnõu toores, ütles rahanduskomisjoni esimees Olev Raju riigikogus esinedes.
  Valitsuse juhtparteisse Koonderakonda kuuluva Raju sõnul tuleks eelisarengupiirkonnad fikseerida seadusega, mitte jätta valitsuse otsustada.
  Samuti peaks rahanduskomisjoni ettepanekul ettevõtetele maksusoodustusi looma alates järgmise aasta 1. jaanuarist, mitte veel sel aastal, nagu näeb ette valitsus. BNS
  Investorid märgivad Amserv Grupi aktsiaemissiooni üle, ütles Mart Mägi emissiooni korraldavast Hoiupanga Investeeringute ASist.
  Avaliku aktsiaemissiooni käigus müüb Amserv Grupp 100 000 kümnekroonise nimiväärtusega lihtaktsiat müügihinnaga 97 krooni. Emissiooni märkimis- ja tasumisperiood lõpeb täna.
  Mägi sõnul on huvi emissiooni vastu olnud väga suur. «Meie poole on pöördunud mitmeid fonde ja välisinvestoreid,» ütles ta. BNS
  ASi Tallinna Karastusjoogid reedel lõppenud kinnine aktsiaemissioon, mille käigus pidi firma aktsiakapital kahekordistuma, jäi tõenäoliselt täis märkimata.
  Tallinna Karastusjookide juhatus otsustab täna, kas leppida kavandatust väiksema aktsiakapitali laiendamisega või korraldada täiendav aktsiate märkimine, ütles ettevõtte juhatuse esimees Tõnis Ilp eile. BNS
  Hoiupank ostis eile 76 protsenti Läti maaklerifirma Inveks aktsiatest ja plaanib selle kaudu saada Riia väärtpaberibörsi liikmeks.
  Inveks omab Lätis väärtpaberivahendaja litsentsi ja tema turuosa Läti väärtpaberivahenduses on üle 10 protsendi, teatas Hoiupank.
  Inveks on aktiivne Läti börsivälisel turul, mis on suurem kui börsiturg, ütles Hoiupanga turgude direktor Heino Viik. BNS
  Enamikus Eesti kommertspankades kasvas mais pangahoiuste maht märkimisväärselt, hoiuste kogumaht kahanes kolmes pangas.
  Mai jooksul suurenes kõige rohkem hoiuste maht Krediidipangas ning Hansapangas. Krediidipangas kasvasid hoiused 12,7 protsenti ning Hansapangas 11,4 protsenti. Forekspangas kasvas hoiuste maht 11,1 protsenti. Ühispangas kasvas hoiuste maht 8,4 protsenti ning Hoiupangas 7,9 protsenti.
  Deposiitide maht kahanes mais Tallinna Pangas 4,9% ehk 64,9 mln krooni ja INKO Balti Pangas 5,8% ehk 3,8 mln krooni. ERA Panga võlgnevus klientidele vähenes mais 9,0% ehk 31,5 mln krooni. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.