• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  DataVoice salvestab kõik kõned

  Siemens DataVoice on süsteem, mis ühendatakse telefonikeskjaama või telefoniliinide külge ning mis salvestab kõik telefonikõned. Selline süsteem on laialdaselt kasutusel politsei- ja päästeametites, häirekeskustes. Oluline on tema funktsioon ka dispet?erteenistustes ning börsidel ja rahandusasutustes. Teda on vaja kõikjal, kus on oluline hiljem telefonikõnesid kuulata.
  Süsteem koosneb serverist, kuhu kõned salvestatakse ja töökohtadest, kus on võimalik salvestatud sõnumeid kuulata. Serveris salvestatakse algselt kõik telefonikõned kõvakettale, kust need mingi aja möödudes arhiveeritakse vastavale infokandjale. Iga töökoha arvutist saab kõiki jäädvustunud sõnumeid kuulata. Valida saab lõigu, mida soovitakse kõnelusest ette mängida või korrata.
  Digitaalliinide puhul salvestatakse iga kõne juurde helistaja number. Iga kasutaja saab kõnede juurde teha märkmeid või kommentaare. Digitaalliinide korral on võimalik salvestada kõik vestlused stereos: helistaja kõne ühte ning operaatori oma teise helikanalisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.