• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani keskpank sõltumatuks

  Seaduseparandus hakkab kehtima 1998. a 1. aprillil ja see vähendab valitsuse kontrolli keskpanga tegevuse üle. Ette on nähtud ka keskpanga tegevuse suurem avalikustamine ja panganõukogu otsuste teatavaks tegemine kohe pärast nende vastuvõtmist.
  Jaapani keskpanga presidendi Yasuo Matsushita hinnangul on seaduseparanduse vastuvõtmine «panga 115-aastase ajaloo suursündmus ja kauaaegsete ootuste täitumine.» Matsushita ütles, et peale seaduseparanduse kavatseb keskpank omal algatusel ellu viia veel mitmeid reforme, millega muudetakse panga tegevus avalikumaks ja efektiivsemaks.
  Muudetud seaduse kohaselt kontrollib keskpank rahandust pangatähtede väljalaskmise ja rahaturu juhtimise teel. Keskpangal on õigus pikendada kindlustamata laene finantsinstitutsioonidele, kuid keskpank peab esitama oma eelarveplaanid rahandusministeeriumile kinnitamiseks.
  Samaaegselt keskpanga tugevdamisega reformitakse Suurbritannia ja Ühedriikude eeskujul radikaalselt kogu finantssüsteemi. AFP-ETA-DPA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.