11. juuni 1997 kell 22:00

Pargi hotell avab uksed

ASi Kungla Investeeringud juhatuse esimehe Armin Karu sõnul on renoveerimistööde kestus hotelli suurt pinda arvestades rekordiline tulemus mitte ainult Eesti, vaid ka muu maailma ehitusaegu arvestades.

Eestis on ehituse tähtajad läinud juba nii lühikeseks, et kaugemale pole võimalik minna, Eestis ehitatakse kiiremini kui näiteks Soomes, rääkis hotelli Park projektijuhi, ASi FCM juhatuse esimees Tiit Kuuli.

«Tänapäeva ehituses olulist vahet ei ole, kas on 2000 m² või 6000 m², valmimise aeg on sama,» lausus Merko Ehituse peadirektor Tõnu Toomik.

Merko Ehitus lõpetas paar nädalat tagasi samuti ligi neli kuud kestnud ehitustööd hotellis St. Barbara, kuid investeeringute suurus oli neli korda väiksem -- 15 miljonit krooni. Mõlemad hotellid orienteeruvad kolme tärni tasemele. Park-hotellis on 120 tuba, Finest Hotel Groupi kuuluvas St. Barbaras 53 tuba.

7600m² pindalaga Pargi hotellis on praegu lõpetamisel fuajee ning restorani remont, kolm konverentsisaali valmivad juuni lõpus ning Baltimaade suurim kasiino septembris. Karu sõnul tahetakse paari aasta jooksul hotellile ehitada peale veel üks korrus, kuhu tulevad saunad ja tervisekeskus.

Kuuli lausus, et eesmärk oli mitte niivõrd suurendada maksimaalselt numbritubade arvu, kuivõrd jätta toad võimalikult avaraks. Hotellis on 120 numbrituba, mille suurus on 28--34 m² vahel. «Kulutada on mõtet sinna, mis teenib klienti. See, mis jääb kliendi eest varjule, tuleb teha maksimaalse kokkuhoiuga,» lisas Kuuli.

Karu sõnul on neil plaanis kujundada Pargi hotellist meelelahutust pakkuv hotell. Kasiinosse ehitatav lava võimaldab kutsuda esinejaid, samuti on kavatsus hakata Pargi hotellis majutama Eestisse tulevaid välisesinejaid, rääkis ta. Park-hotelli eripäraks pidas Karu ka kõrval asuvat parki, mis maailmas on hotellide puhul eriline luksus.

Hotelli Park renoveerimise tasuvusajaks on arvestatud 7 aastat. Renoveerimistöödeks võttis Kungla Investeeringute AS laenu Investeerimispanga ja Ühispanga sündikaadilt.

Hotell Park on 20 aastaks rendile antud ASile Kungla Investeeringud. Hotellindusalast juhtimisteenust ostab Kungla Investeeringute AS hotellindusalaselt juhtimisfirmalt Inn Grupp.

Hetkel kuum