12. juuni 1997 kell 22:00

Järelevalveautod

Keskkonnafond, mis seaduse järgi on loodud keskkonnaprojektide finantseerimiseks, on otsustanud tegelema hakata autovahendusega. On plaanis soetada ligi 40 maasturit ja 20 Opel Vectrat.

Väidetavalt lähevad sõidukid igas maakonnas ja Narvas asuvate keskkonnaosakondade kasutusse. Fondi nõukogu esimehe Peeter Soovälja kinnitusel peab keskkonnatöötajate autopargi tõhustamine parandama järelevalvetegevust maal. Eitamata keskkonnaalase järelevalve vajalikkust, on siiski veel värskelt meeles fondi eelmine autoost, kui kõik jõuvankrid järelevalvamise üllast eesmärki kandma ei jõudnud, vaid valgekraede istumise alla sattusid. Minister Villu Reiljani väitel fondi põhikiri seda justkui lubas.

Keskkonnaseadusega põhikiri kooskõlas pole ja veebruaris vastu võetud valitsuse otsusest hoolimata ei ole seni kiirustatud seda kooskõlla viima. Seega on jäetud edaspidisekski vabad võimalused autosid järelevalveväliselt kasutada.

Hetkel kuum