• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna otsustatakse euro algustähtaeg

  Pärast nädalast edasi-tagasi hüplemist lõpetas dollar nädala stabiliseerumisega. Lootus, et Euroopa Liidu riigid kiidavad nn stabiilsuspakti heaks, tõstis dollari Saksa marga suhtes nädala madalaimalt kursilt kolme penni võrra. Kursikõikumised vähenesid enne täna ja homme toimuvat Euroopa Liidu tippkohtumist Amsterdamis ning juhtivate tööstusriikide (G7) tippkohtumist Denveris, mis toimub selle nädala lõpus. Mitte keegi ei soovi enne suursündmusi positsioone võtta. Praeguste prognooside kohaselt peaks nn stabiilsuspakt formaalselt vastu võetama sel tippkohtumisel ning rahaliit käivitub õigel ajal.
  On lootus, et seitsme juhtiva tööstusriigi tippkohtumine selle nädala lõpus ei kujune Jaapani üha suurenevat väliskaubanusülejääki kritiseerivaks foorumiks. Vihje selle kohta andis USA aserahandusminister Lawrence Summers, kelle väitel USA ja Jaapani kaubandussuhetele spetsiaalset tähelepanu ei pöörata, kuigi mõlema maa majanduse üle diskuteeritakse küll.
  Euroopas alustas dollar kursiga veidi alla 1,728 marga e 13,82 krooni. Seejärel toimus kerge tõus ning pärast USA tootjahinnaindeksi avaldamist tõusis USD veel üle penni. Mais langesid tootjahinnad 0,3% võrra, kusjuures eksperdid ootasid hoopis 0,1protsendilist tõusu. Indeks on esimene vihje USA föderaalresrvide intressimäärade võimalikule tõstmisele juulis, hoidmaks ära inflatsiooni edaspidist kasvu. Reede õhtul oli dollari kurss 13,896 krooni.
  Helsingis kaubeldi reedel 18 000 Hansapanga aktsiaga, hind tõusis 0,50 marga võrra 52,50 margani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Kodu ostmine ripub juuksekarva otsas: arendajad tühistavad kokkuleppeid
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.