• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna otsustatakse euro algustähtaeg

  Pärast nädalast edasi-tagasi hüplemist lõpetas dollar nädala stabiliseerumisega. Lootus, et Euroopa Liidu riigid kiidavad nn stabiilsuspakti heaks, tõstis dollari Saksa marga suhtes nädala madalaimalt kursilt kolme penni võrra. Kursikõikumised vähenesid enne täna ja homme toimuvat Euroopa Liidu tippkohtumist Amsterdamis ning juhtivate tööstusriikide (G7) tippkohtumist Denveris, mis toimub selle nädala lõpus. Mitte keegi ei soovi enne suursündmusi positsioone võtta. Praeguste prognooside kohaselt peaks nn stabiilsuspakt formaalselt vastu võetama sel tippkohtumisel ning rahaliit käivitub õigel ajal.
  On lootus, et seitsme juhtiva tööstusriigi tippkohtumine selle nädala lõpus ei kujune Jaapani üha suurenevat väliskaubanusülejääki kritiseerivaks foorumiks. Vihje selle kohta andis USA aserahandusminister Lawrence Summers, kelle väitel USA ja Jaapani kaubandussuhetele spetsiaalset tähelepanu ei pöörata, kuigi mõlema maa majanduse üle diskuteeritakse küll.
  Euroopas alustas dollar kursiga veidi alla 1,728 marga e 13,82 krooni. Seejärel toimus kerge tõus ning pärast USA tootjahinnaindeksi avaldamist tõusis USD veel üle penni. Mais langesid tootjahinnad 0,3% võrra, kusjuures eksperdid ootasid hoopis 0,1protsendilist tõusu. Indeks on esimene vihje USA föderaalresrvide intressimäärade võimalikule tõstmisele juulis, hoidmaks ära inflatsiooni edaspidist kasvu. Reede õhtul oli dollari kurss 13,896 krooni.
  Helsingis kaubeldi reedel 18 000 Hansapanga aktsiaga, hind tõusis 0,50 marga võrra 52,50 margani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.