17. juuni 1997 kell 22:00

ASA Kindlustuse aktsia hind lõi nominaali seitse korda

ASA Kindlustus pani suunatud müüki 475 000 aktsiat ehk 18 protsenti oma aktsiakapitalist. Suurem osa sellest müüakse ASi Hansa Investeeringud asedirektori Viktor Mahhovi sõnul Skandinaavia ja Suurbritannia finantsinstitutsioonidele.

Mahhov ütles, et Eestist sai ASA Kindlustus juurde 13 väikeaktsionäri, kellest tuntumad on Forekspank, Hüvitusfond, Talinvesti aktsiafond ja Talinvesti kasvufond, EIF Milleenium ning ICI Trust. «Paari pangaga on veel läbirääkimised käimas, seetõttu tuleb täpsete osaluste avalikustamisega veel oodata,» sõnas Mahhov. Ta kinnitas, et Forekspank ostis 13 uuest aktsionärist kõige enam aktsiaid.

Suunatud aktsiate müügi eesmärk oli välja selgitada ASA Kindlustuse aktsia turuhind ja viia aktsionäride ring vastavusse börsi nõuetega. Mahhov ütles, et aktsiate avalik emissioon toimub juulis-augustis, mille järel esitab ASA Kindlustus Tallinna börsile aktsiate noteerimistaotluse.

ASA Kindlustuse aktsiakapital on praegu 25,4 mln krooni. AB Kindlustuse Grupi kaudu on kindlustusseltsi suuromanikud USA firmad Westfield Financies ja Wellfix Ltd.

Forekspanga investeerimisosakonna spetsialist Gunnar Mändmets kinnitas, et ASA Kindlustuse aktsiate ost ei tähenda panga soovi sekkuda aktiivselt kindlustusturule. «Meie ost on tingitud puhtalt huvist uusemissiooni vastu,» väitis Mändmets. «Forekspanga investeeringute portfell ei sisaldanud seni ühegi kindlustusfirma aktsiaid, ehkki need on küllaltki atraktiivsed. Nüüd oli võimalus seda viga parandada.»

Viktor Mahhov ei soovinud öelda, palju ASA Kindlustuse aktsiaid Forekspank suunatud müügist ostis. Ta andis samas mõista, et tegemist oli maksimaalselt paari protsendiga ASA Kindlustuse kapitalist. «Meie kindel eesmärk on, et ei suunatud müügist ega emissioonist tohi ükski aktsionär saada enda kätte rohkem kui viis protsenti ASA Kindlustuse aktsiatest,» lisas Mahhov.

Hetkel kuum