1. juuli 1997 kell 22:00

Ükskord iga pidu saab otsa

Kõrgtasemel kurikaelade luksuslik elu business-klassi vangikongides on ootamatu lõpu saanud. Vanglate ameti karm korraldus kohustas kõiki türmipealikke likvideerima endale alluvatest asutustest nn eliitkambrid.

Malinovski, Let?itski jt maffiameeste nn sponsorkorras soetatud asjade konfiskeerimine ja allilmategelastele sõbralike vanglajuhtide vallandamine on siiski tagajärgedega võitlemise maiguga. Et sedasorti «euroremont» ja kambrite sisustamine siinsamas Tallinna keskvanglas üldse võimalikuks sai ja vanglate ametile märkamatuks jäi, annab aimu kinnipidamiskohtade tegevust juhtivate tippametnike tegematajätmistest. Esimese sammu vanglate taas karistusasutusteks muutmise poole vanglate ameti peadirektor nüüd tegi. Jääb üle loota, et Patarei uue juhtkonna ausus ja printsipiaalsus kaalub allilma «omakasupüüdmatu» abi üle. Nii on ka vanglate ametil ehk mõni üllatus vähem oodata.

Hetkel kuum