6. juuli 1997 kell 22:00

Ühispank möödus juunis Hoiupangast

Ühispanga poolaasta 6,74 mld krooni suurune bilansimaht tõstis panga Hansapanga järel teisele kohale. Panga poolaasta kasum oli 57,7 mln krooni.

Ühispanga bilansimaht kasvas juunis 617 mln krooni ehk 10 protsenti.

Ühispanga asepresidendi Ülo Suurkase sõnul oli kasvu peamine põhjus juuni alguses allkirjastatud raamleping Luksemburgi börsil noteeritud võlakirjade emiteerimiseks. Juunis emiteeris Ühispank Luksemburgi börsil võlakirju 360 mln kr ulatuses, mis moodustas veidi alla poole programmi 800 mln kr suurusest mahust. Järgmine võlakirjade emissioon on planeeritud septembrisse.

Ühispanga juunikuu kasum oli 8,5 mln krooni, mis oli Suurkase sõnul tavapärasest väiksem seoses täiendavate laenuprovisjonide tegemisega 6 mln krooni ulatuses Ühispanga üle võetud Põhja-Eesti Panga laenuportfelli hindamisel enne poolaasta auditit.

Panga poolaasta puhaskasumist moodustas 61% intressitulu, 23% tulu finantstegevusest ja 16% tulu komisjonitasudest.

Võlakirjade emiteerimisest saadud täiendavate vahendite arvel kasvas Ühispanga brutolaenuportfell juunis 3,9 mld kroonini. Netolaenuportfell moodustas panga koguvaradest 57,5%. Klientide hoiused kasvasid 130 mln võrra 4,2 miljardini.

Hoiupanga bilansimaht oli juunis 6,4 mld ja Hansapangal 7,6 mld krooni. ÄP

Hetkel kuum