• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebavõrdne konkurents Ukraina autoturul

  Ukraina parlamendis on arutusel kaks seaduseelnõu, mille eesmärk on anda ühele firmale märgatavad eelised konkurentide ees, öeldakse Ukraina autoimportijate ja -müüjate liidu ühisavalduses.
  Nimetatud seaduseelnõud on firma AVTOZAZ võlgade tühistamisest ning autotootmise stimuleerimisest Ukrainas. Esimene neist näeb ette tühistada AVTOZAZi võlad riigile, mis on Korea firma Daewoo üks nõudeid sinna investeerimisel. Teise seaduseelnõu kohaselt kavatsetakse järsult tõsta sissetoodavate autode tollilõivu ja aktsiisi ning vabastada AVTOZAZ peaaegu kõigist riigimaksetest ligi kümneks aastaks. See tähendab, et riigil jääb selle ajaga saamata kuni 300 miljonit dollarit.
  Nimetatud seaduseelnõusid nimetavad enda suhtes diskrimineerivateks teised Ukraina autotootjad LAZ, LUAZ, KRAZ-Iveko ja KRÕMGAZ. Nad leiavad, et ühele välisinvestorile monopoolse seisundi loomine võib kujutada ohtu isegi riigi rahvuslikule julgeolekule.
  Autoimportijate ja -müüjate liit deklareerib, et nende seaduseelnõude jõustumise korral kaob Ukrainas ligi 70 000 töökohta, sest autoimportijatel tuleb paratamatult oma tegevus lõpetada. MN
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.