Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsa müümise määrus ootab ettevõtjate seisukohta

  Määruseprojekti vaatlemisel tundus arusaamatu, miks riik tahab toimida ettevõtjana ja hakata metsa raiuma, kui tema ülesanne on metsa hooldada, ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Toomas Tamsar. Tema sõnul tekitab veel küsimusi, miks annab määrus peale avaliku enampakkumise veel palju teisi metsa müügi võimalusi. «See tähendab rohelist tuld korruptsioonile,» märkis Tamsar.
  Määrus lubab metsa müüa ka eelläbirääkimistega pakkumisel ja kokkuleppehindadega. «Tegemist on riigi ühe tähtsama tööstusharu ja suurte summadega, mistõttu ei soovi küll, et see asi kiirelt ja vaikselt ära toimetatakse,» sõnas Tamsar. Kaubandus-tööstuskoda saadab oma ettepanekud peaminister Mart Siimannile lähipäevil.
  Juuli lõpul valitsuses kinnitamata jäänud ja viimasel hetkel eilse istungi lisapunktiks liidetud metsa müügi kord võeti päevakorrast välja enne arutelu algust, ütles peaministri majandusnõunik Heido Vitsur. «Ilmselt tahab peaminister veel konsulteerida tootjate-ettevõtjatega,» selgitas Vitsur. «See on keeruline ja konfliktne asi,» möönis ta.
  Vitsuri teatel vestles Mart Siimann valitsuse istungi eel määruse üle pikalt keskkonnaminister Villu Reiljaniga.
  Kaubandus-tööstuskoda pole oma ettepanekuid teinud, sest nad pole seal veel millestki aru saanud, selgitas Reiljan. «Neile, kes hästi aru ei saa, võib ka kaks korda seletada,» nentis ta. Tuleva nädala valitsuse istungil on määrus kindla peale päevakorras, lubas Reiljan.
  Diskussioonide tulemusena on määrus paremaks saanud, märkis metsaameti peadirektor Andres Talijärv. «Enamik metsa müüki on ikka avaliku enampakkumise teel, siin mingit saladust ei ole,» vastas ta.
  Ettevõtjaid häirib praegu kõige enam, et uue määruse ootuses pole kevadest saadik ühtegi kasvava metsa müügi oksjonit olnud, tõdes ASi Forestex juhatuse esimees Tõnis Mäerand. «Eelmise aasta oksjonitel kokku ostetud langid hakkavad otsa saama. Kel raha rohkem varuks oli, neil on praegu kergem, aga pole siin suurtelgi midagi hõisata,» nentis Mäerand.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.