21. august 1997 kell 22:00

Landesbank Schleswig-Holsteinil täitus kaks aastat Eestis

LB Kieli juhatuse aseesimehe Peter Pahlke sõnul tõestab Balti riikide positiivne majandusareng seda, et pank tegi Balti turule tulekuga õige otsuse. Tema sõnul jõudis pank Balti riikides juba esimesel tööaastal kasumisse.

LB Kieli pressiesindaja Eva-Maria Schareri sõnul on LB Kiel Eestis oma tegevuse suunanud ettevõtete turule, jättes välja eraisikud. Scharer ütles, et ka Saksamaal ei tegele LB Kiel eraisikutega. Tema sõnul jääb panga tegevuse keskpunkti Baltimaades kommertspankade refinantseerimine.

Schareri sõnul on panga ärimaht Balti riikides kasvanud 160 miljonilt kroonilt 1,3 miljardile kroonile. Sealhulgas on ka ühislaene teiste Saksa pankadega suuremate projektide finantseerimiseks, nagu näiteks Ühispanga eluasemelaenu finantseerimisprojekt.

Scharer ütles, et Eesti turul võib täheldada majanduse ülekuumenemist, ent selline kiire areng oli omane ka Saksa majandusele pärast teist maailmasõda. Tema sõnul kujutab Balti turg endast Lääne investoritele suurt potentsiaali.

Schareri ütlusel on LB Kiel teinud õige valiku, et rajas oma Balti riikide esinduse Tallinnasse, kuna Eesti areng on olnud teistest Balti riikidest kiirem. Sellest annab tema sõnul tunnistust Eesti arvamine riikide hulka, keda Euroopa komisjon soovitas Euroopa Liidu liitumisläbirääkimistele.

LB Kiel avas esinduse Tallinnas 4. septembril 1995. aastal Schleswig-Holsteini liidumaa presidendi Heide Simonise juuresolekul.

LB Kieli bilansimaht on 880 miljardit krooni. Pangas töötab 2000 töötajat.

Panga 1996. aasta puhaskasum oli 825 miljonit krooni.

Hetkel kuum