21. august 1997 kell 22:00

Suurettevõtjatel on ilusam küünal

Et poolteist aastat tagasi alanud siinsete Konstantinoopolile alluva apostliku õigeusu kiriku ja Moskvale alluva õigeusu kiriku tülist saab kasu lõigata, on ära tabanud nii tööstuse ja tööandjate keskliidu kui suurettevõtjate assotsiatsiooni esindajad.

Aeg-ajalt ilmub uudiseid sellest, kuidas emma-kumma organisatsiooni esindajad idanaabri kõrgete vaimulikega nõu peavad, otsides võimalusi õigeusu kiriku varade jagamisele kaasa aidata. Täpsemalt öeldes selle kaudu kauaoodatud Eesti-Vene majandussuhete parandamisele, sest kirikul on Venemaal suur mõjujõud. Koguni nii suur, et Norma Grupi juhi Jüri Käo arvates võib kirikutüli lahendamise taga seista näiteks riikide piirileppe sõlmimine.

Ehkki otsa tegid lahti töösturid, on viimasel ajal läbikäimises jõulisemad olnud just suurettevõtjad. Küllap on viimased osanud oma küünla konkurentidest õigemasse kohta põlema sättida. Või on nende küünal siis lihtsalt pikem ja ilusam.

Hetkel kuum