• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani nõrkus tugevdab dollarit

  Jaapani rahandusministeeriumi kõrge ametniku Sakakibara Financial Timesile antud intrevjuu, milles ta väljendas oma suurenevat muret Jaapani majanduse perspektiivide suhtes, põhjustas jeeni kiire nõrgenemise dollari suhtes. Pärastlõunal tugevnes dollar 119,15/20 jeenini ning maaklerid ennustavad edasist tõusu arvestades Jaapani-USA majandussuhete küsimuse ajutist jäämist tahaplaanile. Jaapani majandusele mõjub raskelt kriis Kaug-Ida riikides, kuhu läheb 43% Jaapani ekspordist. Jaapani majanduse tugevnemine sõltub eluliselt ekspordist ning nõudluse vähenemine Kaug-Idas võib seda märkimisväärselt mõjutada.
  Dollar tugevnes pisut ka Saksa marga vastu, kuid suurt tõusu ei ennustata, arvestades hiljutisi uudiseid, mis tõendavad Saksa majanduse oodatust paremat kosumist ühinemise järel. Marka toetab ka tema praegune tugevus jeeni vastu ning Buba jätkuvalt oskuslik mäng turuosaliste närvidel. Pärastlõunal küsiti dollari eest 1,8022/27 marka, ehk 14,42 EEK.
  Saksa mark tugevnes õige pisut ka Soome marga vastu, makstes pärastlõunal 3,004 FIM (FIM/EEK 2,663), kuid nõrgenes Rootsi krooni suhtes 4,3555 kroonini (SEK/EEK 1,837).
  USA väärtpaberiturgudel jätkus kolmapäeval langus, mis, alanud New Yorgi börsil, laienes päeva jooksul ka Nasdaqile. Dollari tugevnemine valuutaturgudel lubab siiski oletada, et langus jääb küllalt mõõdukaks.
  Londonis oli kolmapäev väärismetallioptsioonide kustutustähtaeg, kuid müügisurve ei mõjutanud hindu, v.a pallaadiumil, mis tugevalt langes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.