• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Interneti väljakutse telefonifirmadele

  Vastselt avaldatud Interneti arengut käsitlevas uurimuses, mille ilmumine langes kokku sel nädalal Genfis esimest korda toimuva rahvusvahelise konverentsiga Telecom Interactive, tunnistab ohtu ka ÜRO rahvusvaheline telekommunikatsioonide liit (ITU).
  Kui telefonikõne hind sõltub nii vahemaast kui kõne pikkusest, siis interneti paketi puhul tuleb reeglina maksta vaid liitumistasu ning baastariif. Pärast seda võib teenust kasutada piiramatus koguses. Samuti ei eristata internetis kohalikke ja rahvusvahelisi kõnesid.
  Telefoni kasutamise hind näiteks USAs on 0,02 dollarit minutis, samas kui interneti minutihind on 0,0009 dollarit. ITU arvestuste kohaselt kasutab internetitelefoni aastal 1999 16 mln inimest.
  Eelmise aasta andmetel oli interneti ühendus 16 miljonil arvutil. Kui arvestada, et igal arvutil on kolm kasutajat, ulatub interneti kasutajate arv 60--70 miljoni inimeseni. Telefoni kasutab 741 miljonit inimest.
  Kõige rohkem internetti ühendatud arvuteid inimese kohta on ITU raporti andmeil Soomes -- saja soomlase kohta 5,52 ühendust. Euroopa Liidu keskmine on 0,79. Soomes on interneti-ühendus olemas peaaegu igas personaalarvutis. Teistes tööstusriikides on ühendus vaid ühes arvutis kahekümnest.
  Kõige odavam on interneti kasutamine USAs ja Kanadas, kolmandal kohal on Soome. Soomes tuleb 20 internetitunni eest tasuda 40 dollarit, Kanadas 20 dollarit kuus.
  Interneti kaudu ostmine ei ole veel hoogu sisse saanud. ITU andmeil sooritati võrgu kaudu oste 2--3 mld dollari eest, samas kui näiteks tv-poest osteti viie miljardi eest.
  Ees on aga kindlasti muutused -- võrgus reklaamimine on aasta alguses mullusega võrreldes kasvanud 256 protsenti, ulatudes 217 miljoni dollarini.
  Tulud internetiteenuste osutamisest ulatusid mullu viie miljardi dollarini, samas kui telekommunikatsiooniteenuste tulud ulatusid 670 miljardi dollarini.
  Aastaks 2000 on internetiühendus enam kui 80 miljonil arvutil, varsti pärast seda ületab arv 100 miljoni piiri. See tähendab 300 miljonit kasutajat.
  Raport mainib muu hulgas, et Eestis on internetiühendusi rohkem kui kogu Aafrika mandril kokku, kui Lõuna-Aafrika Vabariik välja arvata.
  LAVis omakorda on aga ühendusi viis korda rohkem kui maailma suurima rahvaarvuga Hiinas. KL-FT-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.