• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere ja Järlepa tütarfirma

  Rakvere lihakombinaat ja Järlepa kalkunikasvandus loovad ühisel aktsiakapitalil põhineva firma. Rakvere lihakombinaadi peadirektori Peeter Maspanovi sõnul tahab Rakvere mõlemat firmat kasutades suurendada oma turuosa Eestis.
  Järlepa kalkunikasvandus ühisfirma loomisega midagi ei kaota, ütles Maspanov. Rakvere lihakombinaat saab vaid ühe tütarfirma juurde, lisas ta.
  Ühisfirma aktsiakapitali suurus on miljon krooni, aktsiapakist 76 protsenti kuulub Rakvere lihakombinaadile ja 24 protsenti Järlepale. Kui palju uude firmasse investeeritakse, ei nõustunud Maspanov ütlema. Ta mainis vaid, et tellitud on uus kotletiliin maksumusega 20 miljonit krooni.
  Maspanovi sõnul sõlmitakse Järlepaga ühisfirma asutamise leping tõenäoliselt täna. Ettevõtte nõukogusse kuuluvad peale Maspanovi veel üks inimene Rakverest ja üks Järlepast.
  Rakvere lihakombinaadi seitsme kuu netokäive oli 356 miljonit krooni ja kasum 1,9 miljonit krooni, Järlepal vastavalt 13 miljonit krooni ja 230 000 krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi