• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stagnatsioon valuutaturgudel

  Dollar on valuutaturgudel juba mõnda aega näidanud stagnatsioonimärke, eriti Saksa marga suhtes. Turud on ettevaatlikud ning USD-l puudub kindel suund. Selgemaks ei lähe olukord ilmselt enne septembrikuu viimast dekaadi, s.t pärast seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) tippkohtumist, või veel hiljem USA föderaalreservide poliitikat määrava avatud turgude komitee istungit. Ebakindlad ollakse ka Euroopas toimuva suhtes. Vana Maailma (eelkõige Saksamaa) majandus tugevneb ja intressimäärasid tõstetakse hiljemalt järgmisel aastal. Saadava positiivse efekti margale ja teistele Euroopa valuutadele nivelleerib ebakindlus Euroopa keskpanga rolli suhtes tulevases ühtses majandusruumis.
  Jeeni suunas on dollari olukord veidi selgem. Kagu-Aasia valuutakriis on oma kulminatsioonist üle saamas (kuigi see ei tähenda kaugeltki kriisi lõppu). Poliitiliste vigade parandus võtab lihtsalt rohkem aega. Kui arvestada Mehhiko kogemust, siis ei ole majanduslikku stabiliseerumist oodata seal kandis enne poole aasta möödumist. Kuna Kagu-Aasia kriis toimus aga kiiremini ja on tunduvalt sügavam, siis võib toibumine võtta aega veel enam.
  Saksa marga suhtes alustas dollar Euroopas alla 1,81 DEMi ehk 14,48 krooni, langes päeva lõpuks, vaatamata Saksamaa rahvusliku koguprodukti 1,0protsendilisele kasvule teises kvartalis, 1,7955 margani (14,36 kroonini). Varem oli prognoositud 0,9protsendilist kasvu. Tuleb aga siiski arvestada, et tulemus on korralik, arvestades nõrka möödunud kvartalit ja väga suurt tööpuuduse taset, mistõttu mark hoopis langes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.