15. september 1997 kell 22:00

Raskekaaluliste veoste transpordi kallinemine Venemaale

Raskekaaluliste vedude kallinemine Venemaale on saanud selgemad piirid. Juba 1. septembril kehtima hakanud korrale on lisaks teatatud ka esialgsed uued hinnad.

Hinnatõus on suur. Kui varem maksis Moskvasse 45tonnise (normaalkoorem 38 tonni) koorma eriluba keskmiselt 5600 krooni, siis uute hindadega maksab seitsme lisatonni veoks müüdav luba ligikaudu 38 400 krooni (täiskoorma külmikuga vedu ise maksab näiteks 27 000 krooni). Autoveo teenuse kasutajal pole enam mõtet laadida autole üle normi lisatonne. Loast odavam on kasutada teist autot.

Lube saab osta endiselt Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni (ERAA) kaudu. Erinevalt varasemast aga ei osta ERAA kalleid lube enam varuks. Seetõttu tuleb vedajal luba oodata ligikaudu nädal aega.

Hetkel kuum