• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Totaalkaitsest ja palgaarmeest

  Teie 15. septembri 1997. aasta Äripäevas ilmunud totaalkaitse vastane juhtkiri «Totaaltotter mõtlematus» on loogikavigadega ja sulepeast välja imetud.
  Kahjuks näitab Pakri ja Kurkse vahel toimunu just vastupidist -- et palgaarmee jaoks pole me veel valmis.
  Meil puudub kvalifitseeritud, väikeriigile omase mõtlemisega (iga inimelu on kallis) kõrgem sõjaväeline juhtkond noorte, fanaatikutest professionaalide ohjes hoidmiseks.
  Pole kuulnud, et elukogenud kaitseliitlastega oleks õppuste ajal midagi sellist juhtunud (vanemad mehed hoiavad nooremaid ohjes). Muide -- kaheksa mehe elupäästjad Kurkse sadamas olid kaitseliitlased. Seda ajakirjanikud targu tähele ei pannud!
  Isikutega (kaitseväe juhataja Johannes Kert, kaitseminister Andrus Öövel) pole totaalkaitsel mingit pistmist -- just need isikud pole aastate jooksul suutnud või tahtnud korralikku totaalkaitsekontseptsiooni valmis teha. Rahuaja riigikaitse seadusega ette nähtud riigikaitse üldkava on siiani tegemata.
  Totaalkaitse on väikeriigile paratamatu.
  Püüdke edaspidi oma juhtkirjades rääkida asjadest, millest te midagi teate.
  Teie juhtkiri (15. september 1997 «Totaaltotter mõtlematus») Eesti riigi kaitsmisest stiilis «meie oleme Tallinnast, meie maksame» jättis väga asjatundmatu ja lolli mulje.
  Puudus veel soovitus osta palgaarmee Venemaalt, sest neile võib vähem maksta. Kas te siis tõesti arvutada ei oska? Jutud sellest, et sõda Eestis kestab kaks päeva, ja mingist tähesõdade programmist näitavad autori täielikku asjatundmatust.
  Kurb oli lugeda.
  Võtke uus mees tööle, kui seda valdkonda edaspidi tahate käsitleda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.