• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa tööpuudus pärastsõja kõrgeim

  Esimest korda ei reageerinud turud oluliselt Saksamaa liidupanga otsusele jätta repooksjonil repomäär muutmata. Möödunud nädalate jooksul on dollari kurss analoogilise otsuse peale alati tõusnud. Turgude reaktsioon oli minimaalne ka pärast andmete avaldamist Saksamaa tööpuuduse kohta, mis näitasid töötuse kasvamist septembris pärastsõjajärgse perioodi rekordtasemele -- 4,497 miljonini. Turgude nõrk reaktsioon töötuse näitajatele on seletatav andmete eelneva lekkimisega ajakirjandusse. Samuti ei ole töötusnäitajad nii suure tähtsusega ning vaevalt, et need saavad määravaks homsel Saksamaa riigipanga nõukogu istungil otsustatavate oluliste intressimäärade tõstmise suhtes.
  Euroopas alustas dollar kursiga vahemikus 1,754--1,757 DEMi. Pärastlõunal langes USD alla 1,75 DEMi (14,00 krooni) kursini 1,7455 (umbes 13,96 kroonini), seejärel kosus veidi ning eile õhtul oli dollari kurss 1,753 DEMi (14,02 krooni).
  Marga tugevnemisele aitas, vähemalt osaliselt, kaasa järjest süvenev valitsuskriis Itaalias, millega seoses kerkib üles küsimus Itaalia kohast Euroopa rahaliidus, juhul kui peaminister Romano Prodi valitsus kukub. Prodi ja vasakpoolne koalitsioon koos kommunistlike reformistidega ei ole nõus 1998. aasta eelarveprojektiga.
  Soome rahandusminister Arja Alho andis eile tagasiastumispalve pärast parlamendiküsitlust konstitutsioonikohtus seoses laialdast vastukaja leidnud pangajuht Ulf Sundqvisti vastu esitatud hüvitusnõude vähendamisega, millega rahandusminister nõustus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.