12. oktoober 1997 kell 22:00

Keda esindavad maaerakonnad?

Valgamaa põllumehed teatasid reedel peaminister Mart Siimannile, et nad ei taha kaitsetolle, vaid eelistavad tollide kehtestamisele hoopis otsetoetusi põllumajandusele. Siimann peaks Valgamaa talupidajate seisukohast kindlasti teavitama ka valitsusse kuuluvaid Maaliitu ja Maarahva Ühendust, kelle esindajad ei ole vist ammu oma valijatega kohtunud.

Maaerakonnad nõuavad jätkuvalt kaitsetollide kehtestamist. Sellega soovivad nad päästa Eesti põllumehi, kes kõik kohe-kohe pankrotistuvad. Maaerakondade esindajad võiksid oma kulunud lipukirjast loobuda. Maapoliitikud peaksid rohkem kuulama tegevpõllumehi ja vältima neid vigu, mida on teinud Läti ja Leedu.

Kasvuhoonetingimustes töötavad Läti ja Leedu põllumehed on Eesti põllumeestega võrreldes palju ebaefektiivsemad. Kaitsetollide kehtestamine tähendaks põllumajanduse arengule tagasilööki ja oleks seega ka maaerakondade valijatele kahjulik.

Hetkel kuum