20. oktoober 1997 kell 22:00

Miks mitte Maapank?

Olime Maapanga klient, kui ta oli Ühispanga eelkäija. Oli Agrotööstuspank, siis oli Maapank ja siis Ühispank. Oleme jätkuvalt ühe panga klient.

Me ei ole Maapanga kliendiks hakkamist üldse kaalunud. Maainimestel on väga püsivad kiindumused ja me ei hüppa ühe koha pealt teise. Oleme praegu Ühispangaga rahul.

Ma arvan, et Maapangas midagi muutub nüüd küll. Kui Sarapuu tahab hakata maapiirkondi teenindama, siis ma soovitaks talle -- ainuke Hoiupanga kontor meil Rõngus lõpetab oma tegevuse 7. novembril. Ruumid vallamajas jäävad tühjaks -- tulgu sinna!

Meie ettevõte oli küll mõni aeg tagasi Maapanga klient, aga enam ei ole. Sellepärast, et seal läks väga kaua toimingutega, ülekannetega. Veel olid Maapangaga probleemid laenu saamisel ja tagasimaksmisel. Tagasimaksmine on muidugi meie probleem, aga Maapank oli ka natuke liiga jäik. Meie ootaksime Maapangalt rohkem mõistvat suhtumist. Meil olid probleemid, aga ei saanud asju lahendatud. Igatahes praegu küll ei läheks Maapanga kliendiks tagasi.

Arvo Sarapuu valimisega muutub Maapangas kindlasti midagi paremaks. Tema on noor ja energiline mees, kindlasti on muutusi oodata.

Põhilised eeldused, mis sunniks panka vahetama, on laenuintressid. Ma ei olegi täpselt kursis, kas Maapank pakub seda soodsamalt või mitte. Me oleme Hoiupanga kliendid ja selle pangaga aastaid asju ajanud. Kui ühe pangaga töö normaalselt sujub, siis ei ole põhjust panka vahetada.

Minu tähelepanek on selline olnud, et küllaltki palju tehakse ära lobby-töö ja isiklike suhetega. Mitte ainult panganduses, vaid igal pool. On teada, et Sarapuu on hea suhtleja ja pikalt juhtival kohal olnud. Ta on ka vanem mees ja ma usun, et tal on küllalt palju sidemeid ja need on asjale ilmselt ainult kasuks. Minu arvates peaks Sarapuuga asi edasi minema.

Raplas on küll Maapank, aga ta oli mingi aeg varjusurmas. Nüüd on ta küll siin alevi keskel. Meie oleme Hoiupanga kliendid ja sellega rahul. Ma ei oska põhjust öelda, miks peaksin meelt muutma. Ausalt öelda ei ole keegi mind ka meelitanud. Praegu on päris vastuvõetavad tingimused mitmel pangal, ma ei tea, kas Maapank suudab midagi paremat pakkuda.

Rapla on vist liiga linnalähedane piirkond, siiani domineerivad Hoiu- ja Ühispank. Kui hakkan oma tuttavatest mõtlema -- ei teagi Maapanga kliente. Enamik on mujal. Ilmselt ta peab end siin rohkem reklaamima. Maapank peaks maainimeste pank olema küll. See peaks teda teistest eristama.

Hetkel kuum