• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maakasutajate maksukoormus ei suurene!

  Maareformi seaduse § 36 lõike 2 kohaselt peaksid maakasutajad, kes ei ole oma elamu või suvilaalust maad erastanud, hakkama alates 1998. aasta 1. jaanuarist lisaks maamaksule maksma riigile ka kasutusõiguse eest tasu, mis on aasta maamaksu suurune summa.
  Maareformi seadusesse 23. oktoobril 1997 tehtud muudatustega vabastatakse isikud, kes ei ole oma majaalust maad veel erastanud, kuid on tasunud EVP-des ettemaksu, poole ulatuses kasutusõiguse tasust. Seaduseparandus, mis võimaldab ettemaksu tasuda, jõustub aga alates 1998. aasta 1. jaanuarist.
  Riigikogus 22. septembril 1997 esimese lugemise läbinud maareformi seaduse muutmise seaduse eelnõu kohaselt pikendatakse kasutusõiguse eest makstava tasu kuupäeva 1999. aasta 1. jaanuarini.
  Seaduse eelnõu esitatakse riigikogus teisele lugemisele 13. novembril 1997.
  Samuti ei ole 1998. aasta riigieelarves ette nähtud maa kasutusõiguse eest tasu laekumist ja puudub maa kasutusõiguse eest tasu maksmise korda sätestav vabariigi valitsuse määrus.
  Tallinna linnavolikogule esitatud Tallinna 1998. aasta eelarve eelnõu kohaselt on 1998. aasta maamaksumäär 0,8% maa maksustamishinnast, mis on sama suur kui 1997. aastal.
  Seega ei pea Tallinna linnakodanikud suureneva maksukoormuse hirmus veel käesoleval aastal EVP-ettemaksu sooritama, vaid jõuavad seda rahulikult teha 1998. aasta jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.