11. november 1997 kell 22:00

Kas Tallinna börsil põhi käes?

Eilset hommikupoolset kauplemist iseloomustas aktsiahindade jätkuv kukkumine ja äärmiselt loid kauplemine. Esimestel kauplemisminutitel tundus börs olevat lausa väljasurnud. Kella 11 olid aktsiate hinnad langenud ca 10% võrra.

Pärast seda toimus kauplemises aga ammu oodatud muutus, aktsiate hinnad hakkasid vähehaaval kerkima. Ka kauplemine elavnes, päeva lõpuks kujunes börsisüsteemi käibeks 140,3 mln kr. ÄP indeks oli börsi sulgemisel 681,42 punkti tasemel (päevaga -1,56%).

Erilise hoo sai börs sisse pärast nelja suurema kommertspanga (väljaarvatud Hansapank) avaldust, milles teatati, et turu hetkesituatsioonist tulenevalt, lõpetavad need neli panka repotehingute sundlikvideerimise. Hilisemates kommentaarides teatas ka Hansapank, et on põhimõtteliselt avaldusega nõus, aga ei pidanud praegu vajalikuks sellega ühineda.

Selline jõuline avaldus languse peamise mootori, repotehingute sundlikvideerimise kohta annab turule kindlasti tugeva positiivse impulsi. Maaklerite sõnul on kohalikud investorid endiselt ettevaatlikud ja hindade järsku hüpet ei maksa siiski oodata.

Hetkel kuum