Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korvpall esialgu õllega ei sobi

  Tallinnas Estonia pst 3/5
  sisekujundaja Heli Kivi
  Saku Sopsust jääb keskpärane mulje, sest kohati oli midagi hästi tehtud ja samas mõnest muust küljest vaadeldes jälle poleks nagu midagi tehtud. Ruum jääb kõledaks, näiteks kõrge lagi -- kus muuseas pole mitte ühtegi lampi -- on värvitud valgeks, see tekitab optilise efekti, nagu oleks ruum veelgi kõrgem. Kõledad on ka tühjad sinised seinad, aga tavaliselt on pubid igasugust atribuutikat täis. Ainult korvilaud ja mõned pildid seinal meenutasid mingit seotust korvpalliga, mida nimi eeldaks. Korvilaud on iseenest huvitav, aga paigutatud valesse kohta.Teades tellija ja sisekujundaja vahelisi keerulisi suhteid, jäi mulje, et objekt on lõpetamata või on millegi arvel kokku hoitud. Ehk on see alguse asi -- 5 punkti.
  Uus istumiskoht on natuke sünge ja hämar, vähemalt päeval jäi selline mulje ja seda arvamust süvendasid sünksinised seinad. Kasvõi natuke heledamat tooni kardinad teeksid koha natuke rõõmsamaks. Saku värvid -- sinine, valge, must ja kuldne mõjuvad kuidagi liiga eestimeelselt. Mööbel on omapärane ja mitmekesine --saab istuda koos suure seltskonnaga või kahekesi eraldatult. Päris hästi ei saanud aru, kas Saku Sops on restoran või pubi ja kuidas see kõik omakorda on korvpalliga seotud. Tundus, et tehtud on hästi peen -- soliidne, lakooniline ja steriilne -- koht, kuid sellisel juhul see ju korvpalliga ei sobi. Kui teha korvpalliga seotud koht, siis seda võiks igal sammul aru saada, seepärast 5 punkti.
  Saku Sops apelleerib pubile, kuid vähemalt praegu koht seda kindlasti ei meenuta. Sops on liiga steriilne, kuigi sisekujunduse head reeglid on kõik täidetud. Koht tundub isegi mingil määral mugav, teostatud kvaliteetsetest materjalidest ja sisustatud korraliku mööbliga, kuid üldmuljelt jääb kõik siiski kõledaks ja natuke igavaks. Praegu on seinad lagedad, loodetavasti tekib sinna tulevikus midagi juurde. Ühes õiges pubis, ja sisekujunduses praegu üldse, on taotluslik «kulunud» sisustus in, steriilne puhtus out. Vorm on väga ilus ja kena, aga sisu -- hinge ja omapära -- Saku Sopsul sees ei ole, seepärast jääb vähemalt praegu keskpärase koha mulje. Hinne on samuti keskmine -- 5 puntki.
  Mõnus, uus, puhas koht -- järgmine kord võtan lapse ka kaasa. Ruum oli ilus, kuigi Saku õlle sinine on ehk natuke sünge, võib aimata, et selle kasutamisega on saavutatud on kompromiss ruumi hubasuse ja sponsori vahel. Esialgu jäi natuke arusaamatuks, kuidas on koht seotud korvpalliga, aga kui öeldi, et üks omanikest on endine korvpallur, siis sai asi selgemaks. Teisest küljest peaks see võimaldama kohta palju rohkem korvpalliga siduda. Praegu on kõige paremaks korvpalliga samastuvaks detailiks originaalsed õlleklaasialused. Raske on kohta määratleda -- bierstube't see ei meenuta, samas restorani ka mitte -- ehk sobiks Sopsu kutsuda õllerestoraniks. Sellest lähtudes on koht heal tasemel -- 8 punkti.
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.