• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korvpall esialgu õllega ei sobi

  Tallinnas Estonia pst 3/5
  sisekujundaja Heli Kivi
  Saku Sopsust jääb keskpärane mulje, sest kohati oli midagi hästi tehtud ja samas mõnest muust küljest vaadeldes jälle poleks nagu midagi tehtud. Ruum jääb kõledaks, näiteks kõrge lagi -- kus muuseas pole mitte ühtegi lampi -- on värvitud valgeks, see tekitab optilise efekti, nagu oleks ruum veelgi kõrgem. Kõledad on ka tühjad sinised seinad, aga tavaliselt on pubid igasugust atribuutikat täis. Ainult korvilaud ja mõned pildid seinal meenutasid mingit seotust korvpalliga, mida nimi eeldaks. Korvilaud on iseenest huvitav, aga paigutatud valesse kohta.Teades tellija ja sisekujundaja vahelisi keerulisi suhteid, jäi mulje, et objekt on lõpetamata või on millegi arvel kokku hoitud. Ehk on see alguse asi -- 5 punkti.
  Uus istumiskoht on natuke sünge ja hämar, vähemalt päeval jäi selline mulje ja seda arvamust süvendasid sünksinised seinad. Kasvõi natuke heledamat tooni kardinad teeksid koha natuke rõõmsamaks. Saku värvid -- sinine, valge, must ja kuldne mõjuvad kuidagi liiga eestimeelselt. Mööbel on omapärane ja mitmekesine --saab istuda koos suure seltskonnaga või kahekesi eraldatult. Päris hästi ei saanud aru, kas Saku Sops on restoran või pubi ja kuidas see kõik omakorda on korvpalliga seotud. Tundus, et tehtud on hästi peen -- soliidne, lakooniline ja steriilne -- koht, kuid sellisel juhul see ju korvpalliga ei sobi. Kui teha korvpalliga seotud koht, siis seda võiks igal sammul aru saada, seepärast 5 punkti.
  Saku Sops apelleerib pubile, kuid vähemalt praegu koht seda kindlasti ei meenuta. Sops on liiga steriilne, kuigi sisekujunduse head reeglid on kõik täidetud. Koht tundub isegi mingil määral mugav, teostatud kvaliteetsetest materjalidest ja sisustatud korraliku mööbliga, kuid üldmuljelt jääb kõik siiski kõledaks ja natuke igavaks. Praegu on seinad lagedad, loodetavasti tekib sinna tulevikus midagi juurde. Ühes õiges pubis, ja sisekujunduses praegu üldse, on taotluslik «kulunud» sisustus in, steriilne puhtus out. Vorm on väga ilus ja kena, aga sisu -- hinge ja omapära -- Saku Sopsul sees ei ole, seepärast jääb vähemalt praegu keskpärase koha mulje. Hinne on samuti keskmine -- 5 puntki.
  Mõnus, uus, puhas koht -- järgmine kord võtan lapse ka kaasa. Ruum oli ilus, kuigi Saku õlle sinine on ehk natuke sünge, võib aimata, et selle kasutamisega on saavutatud on kompromiss ruumi hubasuse ja sponsori vahel. Esialgu jäi natuke arusaamatuks, kuidas on koht seotud korvpalliga, aga kui öeldi, et üks omanikest on endine korvpallur, siis sai asi selgemaks. Teisest küljest peaks see võimaldama kohta palju rohkem korvpalliga siduda. Praegu on kõige paremaks korvpalliga samastuvaks detailiks originaalsed õlleklaasialused. Raske on kohta määratleda -- bierstube't see ei meenuta, samas restorani ka mitte -- ehk sobiks Sopsu kutsuda õllerestoraniks. Sellest lähtudes on koht heal tasemel -- 8 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).