13. november 1997 kell 22:00

NYSE langes taas üle 2%

Läti börsil liikusid hinnad vähe ning kindla sihita. Börsi kauplemiskäive langes järsult alla 100 000 lati, mis näitab, et investorid on jätkuvalt äärmiselt ettevaatlikud ning jälgivad sündmuste käiku Eesti turul. Põhinimekirja tõusjate hulgas olid Unibanka, Staburadze ja Daugavpilsi mootorketitehas. RTF ja Balta seevastu langesid.

Leedu börs liikus põhjanaabritele sarnaselt kindla suunata. Pankadest turuliidrid tõusid mõlemad ning vedasid üles ka põhinimekirja, mis tõusis taas üle 1000 punkti 1006ni. A-nimekirjas langes rängalt Leedu Gaas ning vedas ka indeksi kriisijärgsele madalaimale tasemele. Ehkki maaklerid ennustasid, et põhi on käes ja järgnema peaks stabiilne nädal, kordasid nad meeleldi Olari Taali väljendit võimalikest aukudest põhjas.

Venemaa kauplemissüsteemi indeks RTS liikus ka eile languse suunas, kukkudes päevaga siiski vaid 1,5%, 344,8 punkti tasemele. Kauplemissüsteemi päevakäive ulatus 101 mln dollarini. Kohalikud maaklerid on traditsiooniliselt optimistlikud, ennustades järgmisteks päevadeks olukorra paranemist ja kerget tõusu. Üks maakler ütles Reuterile olukorda Vene turul kommenteerides, et turg on läbi raputatud ja on nüüd üles minemas, kuid pole kedagi, kes oleks valmis trendi murdma.

Kauplemisele USA väärtpaberiturgudel andis negatiivse tooni jätkuv kriis Aasias ning järsk langus Brasiilia turul. Nõnda polnud Fedi istungil mingit mõju aktsiate hindadele, mis langesid järsult üle 2%. Analüütikud leidsid, et Greenspanil oleks olnud põhjustki intressimäärade tõstmiseks, arvestades oktoobrikuu tööturu näitajaid, kuid seda takistasid võimalikud rahvusvahelised tagajärjed. Suurkaotajateks olid taas tehnoloogiaaktsiad eesotsas Texas Instrumentsiga. Tehnoloogiaaktsiad muudab eriti haavatavaks nende keskmisest tunduvalt suurem P/E tase, mis korrektsiooniga harjumata investoreid kohutada võib.

Hetkel kuum