• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ministeerium tahab trükikoja müügiraha

  Kuna riigivaraseadusse kavandatud muudatuste kohaselt peavad riigieelarvelised asutused kandma järgmisest aastast oma vara müügist saadud tulu riigieelarvesse mitte jätma endale nagu seni, on ministeeriumid viimastel kuudel asunud aktiivselt oma vara müüma.
  «Fakti, et sel aastal müüdavatest varadest laekuv vara jääb ministeeriumile, ei tahaks ma raamatutrükikoja varade müügiga siduda,» lausus kultuuriministeeriumi nõunik Voldemar Promet. Kuid ta tunnistas, et kinnisvara müügist tulev raha on ministeeriumile oluline.
  Vastupidiselt müügiga erastamisseaduse alusel ei võimalda riigivaraseadus kasutada maksevahendina EVPsid ja puudub ka järelmaksu võimalus.
  Promet kinnitas, et nüüdne müük pole ostjale soodsaim. Ta lisas, et raamatutrükikoja renditud varade ostjal on raske pankade likviidsusprobleeme arvestades laene ja garantiisid saada.
  Möödunud aastal otsustas valitsus erastada raamatutrükikoda trükikoja rentniku ja riigi baasil moodustatud aktsiaseltsi TRT-Invest riigile kuuluvate aktsiate müümisega erastamisseaduse alusel. Äriühingut pole aga senini moodustatud.
  Erastamisagentuuri erastamisüksuse direktor Avo Annus ütles, et TRT-Invest aktsiate müügi protseduur oleks olnud lihtsamini ja kergemini realiseeritav kui praegune varade müük koos kohustustega.
  «Erastamisagentuur korraldas müüki ka Oktoobri trükikojal, mida praegu enam ei eksisteeri,» põhjendas Promet ministeeriumi eelistust kasutada riigivaraseadust. Ta lisas, et ministeerium toetas riigivara seadust ka sellepärast, et siis on tähtsa kultuur-majandusliku objekti müügi otsustajaks valitsus.
  Trükikoja praeguse rentniku Tallinna Raamatutrükikoja OÜ tegevjuht Jüri Simsel ei kinnitanud, et trükikoja varade müük riigivara seaduse alusel asetaks praeguse rentniku teistega võrreldes soodsamasse olukorda.
  Simsel ütles, et moodustatava aktsiaseltsi riigiaktsiate müümisel poleks ostja saanud kogu aktsiapaki omanikuks. Ostes aga praegu raamatutrükikoja varasid ning kompenseerides hiljem rentnikule tehtud investeeringud võib saada ettevõtte täielikult endale, rääkis ta.
  Simseli sõnul ulatub rendilepingu lõppemisel aastal 2002 trükikoja vara uue omaniku poolt praegusele rentnikule kompenseeritav summa 6--7 mln kroonini. See sisaldab investeeringuid tehnoloogiasse ja tootmises oleva pooltoodangu maksumust.
  Simseli sõnul pole praegu veel ühtegi huvilist müüdava trükikojaga tutvumas käinud. Ta kinnitas, et tema teeb ostupakkumuse kindlasti.
  Pakkumusi Tallinna raamatutrükikojale renditud varade kohta võib esitada 2. detsembrini.
  Raamatutrükikoda kirjastab õpikuid, entsüklopeediaid, teatmekirjandust, väärtilukirjandust ja juriidilist ilukirjandust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.