• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Saku Sops vajab kiiresti legendi

    - avatud iga päev kella 11--24 kohtade arv ca- 70
    - lõuna ühele inimesele ca- 100 kr
    Hinnaskaala
    - eelroad 9--35 kr
    - põhiroad 30--70 kr
    - magustoidud 19--23 kr
    - alkoholivabad joogid alates 3 kr
    - alkohoolsed joogid alates 12 kr
    Äsja avatud pubiliku Saku Sopsu suurim väärtus tundub esialgu asukoht Estonia puiestee ääres ning suhteliselt maitsvad road. Puudu jääb õhkkonda kujundavatest püsiklientidest, professionaalsest teenindusest ja stiilsest interjöörist. Selline üldmulje jäi söögikohast ASi Melship Eesti tegevdirektoril Paavo Kollomil.
    Valime koha esimese sinise saali avaras nurgalauas, sest teine tundub akende puudumise tõttu liialt pime, ehkki privaatsem. Otsustame siiski pehme nurgadiivani kasuks. Selja taha seinale jääb korvpallimeeskonna raamitud foto, aknale aga sinine lillevanik.
    Paavo Kollom tõdeb, et korvpallirõngas ja meeskondade fotod ei muuda kohta veel stiilseks. Seinu võiksid ehtida korvpallikuulsuste särgid, ketsid vms, kohal peaks olema legend. Miks mitte ka telerid seinas, et publik saaks Saku Sopsu spordiülekandeid vaatama koguneda.
    Ettekandja ulatab kummalegi menüü ja joogikaardi. Paavo Kollomile jääb silma suurepärane õllekõrvaste näkside nimistu (hinnaga 10--35 kr): lisaks tavapärastele küüslauguleibadele ja soolaubadele (10 kr) juustupallid (18 kr), Korvirõngad taignas (25 kr), vutimunad hakklihas (35 kr) jne. Eelroaks tellib Kollom siiski tuunikalasalati (25 kr). Minu tähelepanu köidab kolmest supist kalleim, kanapüree (25 kr). Nagu pubile kohane, tellime Saku humalavett, mille hind on igati mõistlik: väike Originaal maksab 12 kr. Paavo Kollom soovib aperitiiviks Jägermeisterit (4 cl 22 kr) ja salati kõrvale tomatimahla (10 kr). Viimast saab küll vaid küsides, sest joogikaart sisaldab karastusjooke. Alajaotused joogikaardil tunduvad Kollomile ebaprofessionaalsed.
    Jookide serveerimises on külaline pettunud. Jägermeister tuuakse küll jahedana, ent pits on võetud toasoojast, mitte jääkapist, nagu peaks. Kiiresti soojenenud napsina pole Jägermeisteril mingit väärtust. Tomatimahla ülipüüdliku ülemaitsestamise kõrval tundub õllealuste puudumine pisiasjana. Külaline möönab, et maitseaineid võiks lisada klient ise, sest ta on sunnitud tabascost õhkuva mahla järele jätma.
    Kalasalatiga siiski nii hullusti ei lähe. Portsjon on kogukas, tuunikalagi hiina kapsa ja muu rohelise kõrval piisavalt. Miskipärast on salati põhi vesine. Ilmselt kalast nõrgunud marinaadi tõttu. Kanapüreele võib kindel olla -- meeldivalt mahe tummine püreesupp tekitab hea enesetunde.
    Praed tekitavad vastakaid tundeid. Paavo Kollom järgib ettekandja soovitust, tellides kana Piccata (54 kr). Päevapraad (30 kr) tundub liiga tavaline, mistõttu riskeerin söögikoha kõige kallima roaga, loomafilee praetud ?ampinjonidega (70 kr), ehkki nime poolest tundub ahvatlev ka Okassiga (59 kr).
    Suur taldrik on prae all lookas. Juustuga kaetud kanafilee ja kiduraks praetud ?ampinjonidega lihatükk harjumuspärasest suuremad. Piisav kogus salatit on mitmekesine ja rõõmsavärviline. Põhiroogadel on vaid üks häda: need on põhjendamatult maitsetud. Vaid suure näljaga võiks sellega leppida.
    Lõuna lõpetuseks tellitud tavaline must kohv (10 kr) tundub Kollomile lahja, kuid on siiski joodav. Cappuccino (12 kr) ei kannata aga kriitikat, sest lonks pulbritükkidega magusat kohvijooki nullib kogu eine isegi siis, kui ettekandja nõustub ebaõnnestunud joogi vahetama. Kuna kohviisu enam pole, keeldun. Ettekandja lisab praakkohvi aga rahumeeli arvele.
    Külalise hinnang 10 punkti süsteemis
    - toiduvalik 8
    - joogivalik 5
    - teenindus 5
    - kiirus 9
    - puhtus 9
    - sisekujundus 5
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.