• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õpetajate ruupor

  Toivo Roosimaa juhitud teenistujate ametiühing TALO korraldas hoiatusstreigi, millest võttis osa 16 000 kultuuri- ja haridustöötajat.
  - Möödunud nädala tähelepanuväärseim sündmus oli kahtlemata teenistujate ametiühingu TALO korraldatud õpetajate tunni aja pikkune hoiatusstreik, millega ühinesid ka muuseumide, teatrite, raamatukogude ja teadusasutuste töötajad. Kokku osales hoiatusstreigis 16 000 inimest.
  Streik korraldati kolme TALO poolt valitsusele esitatud nõudmise toetuseks. Valitsuselt nõutakse, et valitsus täidaks möödunud ja käesoleva aasta palgakokkulepet ning jätkaks järgmise aasta katkenud palgaläbirääkimisi. TALO põhiline soov on, et õpetajate palgad tõuseksid vabariigi keskmiseni. Kõigi TALO soovide täitmine tekitaks järgmise aasta riigieelarves 300 miljoni krooni suuruse puudujäägi.
  Toimetus jagab seisukohta, et õpetajate töötasu tuleb tõsta. Samas ei saa kuidagi toetada TALO, kes näeb palgatõusu ainsa vahendina raha nuiamist. Tegelikult peaks õpetajate palgatõus toimuma haridussüsteemi efektiivsemaks ja ökonoomsemaks muutmise teel. Haridustöötajad peavad saama aru, et palgatõus tähendab paratamatult ka õpetajaid haaravat koondamislainet.
  Praegune süsteem on ebaefektiivne. Seda näitab kasvõi see, et üldhariduskoolis on 14 000 ametikohta, tegelikult töötab aga õpetaja ametikohal 17 000 inimest. Õpetajate koormus on praegu väga erinev.
  Kindlasti aitab süsteemi efektiivsemaks muuta koolivõrgu korrastamine ja bürokraatia vähendamine haridussüsteemis. Praegu on Eestis koole liiga palju. Kui õpilaste arv on pidevalt vähenenud, siis koolide arv on aga hoopis kasvanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.