3. detsember 1997 kell 22:00

Siimann kardab ajakirjanikke

Peaminister Mart Siimann jättis eile ära oma iganädalase kolmapäevase pressikonverentsi, põhjendades seda arvatava ajakirjanike huvi koondumisega samal päeval toimunud parvlaeva Estonia hukku uurinud komisjoni lõppraporti esitlusele.

On muidugi väga kena, et peaminister üritab ajakirjanike eest hoolitseda, aga tundub, et Mart Siimannil on natukene vale ettekujutus Eesti ajakirjandusmaastikust. Siimann eksib, kui ta arvab, et Eesti suuremates päevalehtedes, raadio- ja telejaamades töötab mõni üksik ajakirjanik, kes Eestis toimuvaid sündmusi kajastab. Tegelikult töötab ajakirjandusväljaannetes kümneid ajakirjanikke ja sellepärast ei tohiks kohalikule pressile valmistada mingit suurt probleemi kahe olulise pressikonverentsi kajastamine.

Tegelikult jättis Siimann pressikonverentsi ära, sest seoses eelarvetüliga on tal praegu vesi ahjus ja ta ei julgenud tulla ajakirjanike ette selgitusi jagama.

Hetkel kuum