14. detsember 1997 kell 22:00

Börsile on saabumas jõulurahu

Tallinna börsil valitses reedel selge langusmeeleolu, vaid kaks vabaturu aktsiat, Kalev ja Rakvere lihakombinaat, suutsid jääda neljapäeva õhtuga võrreldes plussi. Sellest hoolimata jäi langus tagasihoidlikuks, nii et ÄP indeks tegi vaid 0,46punktise languse 762,65 punktile. Tööstussektor jäi aga kahe tugevat tõusu näidanud aktsia toel isegi 1,97 protsendiga plussi ja lõpetas päeva 65,93 punkti tasemel. Börsisüsteemi päevakäive langes reedel 78,11 mln roonile.

Maaklerite sõnul oli päev väga vaikne ja peaaegu midagi ei juhtunud. Järjest sagedamini on maaklerite kommentaarides juttu jõulupühade saabumisest. Üldlevinud on arvamus, et kauplemine jääb pühade lähenedes järjest vaiksemaks. Tuletades aga meelde eelmise aasta jõuluaega, mis ennustuste kohaselt pidi samuti rahulik tulema, ja arvestades turutegijate ennustustega võimalikust tõusust uue aasta alguses, ei pruugi see nii minna.

Vaiksemks muutunud kauplemises tõusis mitte-pangasektori aktsiate käibe osakaal. Kui varasematel päevadel jäi see stabiilselt alla 10% taset, siis reedel oli mittepangasektori aktsiate osakaal börsisüsteemi kogukäibest ca 22%.

Hetkel kuum