• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsile on saabumas jõulurahu

  Tallinna börsil valitses reedel selge langusmeeleolu, vaid kaks vabaturu aktsiat, Kalev ja Rakvere lihakombinaat, suutsid jääda neljapäeva õhtuga võrreldes plussi. Sellest hoolimata jäi langus tagasihoidlikuks, nii et ÄP indeks tegi vaid 0,46punktise languse 762,65 punktile. Tööstussektor jäi aga kahe tugevat tõusu näidanud aktsia toel isegi 1,97 protsendiga plussi ja lõpetas päeva 65,93 punkti tasemel. Börsisüsteemi päevakäive langes reedel 78,11 mln roonile.
  Maaklerite sõnul oli päev väga vaikne ja peaaegu midagi ei juhtunud. Järjest sagedamini on maaklerite kommentaarides juttu jõulupühade saabumisest. Üldlevinud on arvamus, et kauplemine jääb pühade lähenedes järjest vaiksemaks. Tuletades aga meelde eelmise aasta jõuluaega, mis ennustuste kohaselt pidi samuti rahulik tulema, ja arvestades turutegijate ennustustega võimalikust tõusust uue aasta alguses, ei pruugi see nii minna.
  Vaiksemks muutunud kauplemises tõusis mitte-pangasektori aktsiate käibe osakaal. Kui varasematel päevadel jäi see stabiilselt alla 10% taset, siis reedel oli mittepangasektori aktsiate osakaal börsisüsteemi kogukäibest ca 22%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.