• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pank ja murdvaras jooksevad võidu

  Kõike, mida üks inimene on osanud teha, oskab teine lõhkuda, kõlab murdvaraste juhtlause. Pangamaja trellid saab katki saagida, seifi luku läbi puurida.
  Maakohas on seda eriti turvaline teha: igas vallas pole enam oma konstaablitki, külamees aga öö ajal naljalt väljas ei jaluta. Mõni hommikune möödakäija võib poris või lumel vaid murdvaraste saapajälgi näha.
  Maal asuv pangakontor on peakontori kõrval kaitsetu. Turvamehe valvas silm ei valva teda, valvesignalisatsiooni petab osav mees ära. Varasemaga võrreldes on vargad tublisti õppinud. Nad tutvuvad enne töö alustamist pangakontoriga ja soetavad sobiva varustuse.
  Sissemurdmistel Eesti Maapanka valisid nad välja just need kontorid, kus nn euroseifi veel pole. Hea ettevalmistus annab sageli tuhandetesse ulatuva tulemuse. Vähemalt kahel korral kolmest, nagu näitab Maapanga kogemus.
  Sissemurdmisi pangad päriselt vältida ei saa. Vargad on tunginud ka niisugustesse hoonetesse, kus trellid on tihedad kui ämblikuvõrk ja valvesüsteemid turvamõtte viimane sõna. Raskemaks läheb aga varastel üha puurikindlamate seifide ja turvalisemas paigas asuvate pangakontoritega kindlasti.
  Nii võivadki nad enam sihikule võtta ettevõtted, kus vähem raha seifis, aga rahakapi uks lihtsamini lahti murtav. Ja alati ei peagi nad ju puhta raha peale välja minema, raha saab ka varastatut müües.
  Kuidas asi maakohtades tegelikult areneb, oleneb euroseifi ostmise kõrval paljuski kohalike inimeste valvsusest ja politseinike ametioskustest. Kõigil tänavustel Eesti Maapanga kontoritesse sissemurdmise katsetel üritati siseneda öösel ja akna kaudu, mis viitab reisivale vargajõugule. Ja võimatu on, et võõrad mehed või naised, kes pangamaja vastu tavalisest suuremat huvi tunnevad, kellelegi silma ei torka.
  Pangad ise on tuleviku suhtes optimistlikud. Nende rikkus koguneb hoogsalt ja peagi võivad nad muretseda ka maal asuvatesse kontoritesse niisuguseid seife, mille lahtimuukimine varaste praegusele tehnikale üle jõu käib.
  Aga vargadki investeerivad tuleviku tarvis. Nii jooksevadki pangad varastega võidu: mida kindlama kapi ostab pank, seda vägevama puuri või lõikeaparaadi soetab varas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.