Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pank ja murdvaras jooksevad võidu

  Kõike, mida üks inimene on osanud teha, oskab teine lõhkuda, kõlab murdvaraste juhtlause. Pangamaja trellid saab katki saagida, seifi luku läbi puurida.
  Maakohas on seda eriti turvaline teha: igas vallas pole enam oma konstaablitki, külamees aga öö ajal naljalt väljas ei jaluta. Mõni hommikune möödakäija võib poris või lumel vaid murdvaraste saapajälgi näha.
  Maal asuv pangakontor on peakontori kõrval kaitsetu. Turvamehe valvas silm ei valva teda, valvesignalisatsiooni petab osav mees ära. Varasemaga võrreldes on vargad tublisti õppinud. Nad tutvuvad enne töö alustamist pangakontoriga ja soetavad sobiva varustuse.
  Sissemurdmistel Eesti Maapanka valisid nad välja just need kontorid, kus nn euroseifi veel pole. Hea ettevalmistus annab sageli tuhandetesse ulatuva tulemuse. Vähemalt kahel korral kolmest, nagu näitab Maapanga kogemus.
  Sissemurdmisi pangad päriselt vältida ei saa. Vargad on tunginud ka niisugustesse hoonetesse, kus trellid on tihedad kui ämblikuvõrk ja valvesüsteemid turvamõtte viimane sõna. Raskemaks läheb aga varastel üha puurikindlamate seifide ja turvalisemas paigas asuvate pangakontoritega kindlasti.
  Nii võivadki nad enam sihikule võtta ettevõtted, kus vähem raha seifis, aga rahakapi uks lihtsamini lahti murtav. Ja alati ei peagi nad ju puhta raha peale välja minema, raha saab ka varastatut müües.
  Kuidas asi maakohtades tegelikult areneb, oleneb euroseifi ostmise kõrval paljuski kohalike inimeste valvsusest ja politseinike ametioskustest. Kõigil tänavustel Eesti Maapanga kontoritesse sissemurdmise katsetel üritati siseneda öösel ja akna kaudu, mis viitab reisivale vargajõugule. Ja võimatu on, et võõrad mehed või naised, kes pangamaja vastu tavalisest suuremat huvi tunnevad, kellelegi silma ei torka.
  Pangad ise on tuleviku suhtes optimistlikud. Nende rikkus koguneb hoogsalt ja peagi võivad nad muretseda ka maal asuvatesse kontoritesse niisuguseid seife, mille lahtimuukimine varaste praegusele tehnikale üle jõu käib.
  Aga vargadki investeerivad tuleviku tarvis. Nii jooksevadki pangad varastega võidu: mida kindlama kapi ostab pank, seda vägevama puuri või lõikeaparaadi soetab varas.
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.