• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsuse soovil läheb tollitariifi seadus riigikohtusse

  Valitsuskoalitsioon ei toetanud eile õiguskantsleri ettepanekut viia tollitariifi seadus vastavusse põhiseadusega, mistõttu seadus vaidlustatakse riigikohtus.
  Koonderakonna ja maaparteide algatatud tollitariifi seaduse muutmist toetas 30 riigikogu liiget, vastu olid 48, üks jäi erapooletuks.
  Presidendi välja kuulutatud seaduse muutmist toetasid Mõõdukad, Reformierakond, Isamaaliit ja Parempoolsed.
  Õiguskantsler Eerik-Juhan Truuvälja sõnul pole oktoobris riigikogus vastu võetud tollitariifi seadus põhiseadusega kooskõlas. «Valitsusele ei saa delegeerida küsimusi, mis põhiseaduse järgi peavad olema reguleeritud seadusega,» teatas õiguskantsler 2. detsembril rii-gikogu infotunnis. Ta selgitas, et põhiseaduse järgi on riigi maksude kehtestamine ja tühistamine riigikogu suveräänne võõrandamatu õigus.
  Isamaaliidu fraktsiooni liige Mart Laar võrdles oma sõnavõtus enne eilset hääletust valitsusliitu anekdoodi-T?apaiga, kes astus kaks korda ühe ja sama reha peale. Ta märkis, et seadust mitte muutes teeb koalitsioon riigikogu lolliks.
  Mõõduka Mihkel Pärnoja sõnul on õiguskantsler tõlgendanud põhiseadust liiga jäigalt, ent üldjoontes on tal õigus. Samal seisukohal on ka riigikogu juriidiline osakond.
  1997. a suuremaid poliitilisi erimeelsusi põhjustanud tollitariifi seaduse menetlust juhtinud riigikogu majanduskomisjon selle muutmise suhtes otsust ei langetanud. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.