• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Tallinna Pank. Tallinna Panga nõukogu otsustas reedesel istungil vähendada Tallinna Panga grupi 1997. aasta kasumiprognoosi seniselt 87,3 mln kroonilt 67,8 mln kroonile ehk 22,7%. Detsembris võtab pank enda kanda kogu gruppi kuuluvate ettevõtete erakorralise kahjumi kokku 14 mln krooni ulatuses. Panga nõukogu otsustas vähendada Tallinna Panga 1997. aasta kasumiprognoosi 71,5 mln kroonilt 40 mln kroonini. Detsembris plaanib Tallinna Pank teenida tavapärasest pangandustegevusest ca- 4 mln krooni kasumit.
  - Klementi. ASi Klementi juhatus teatas reedel, et ettevõtte 1997. aasta eeldatavaks realisatsiooni netokäibeks kujuneb 97--98 mln kr, mis on 2--3 mln kr vähem esialgselt planeeritust 100 mln kroonist. Käesoleva aasta puhaskasumi prognoosist (7,5 mln kr) on 11 kuuga täidetud 92,8% (11 kuu puhaskasum 6,96 mln kr). Vaatamata sellele otsustas ettevõtte juhatus vähendada 1997. aasta puhaskasumi prognoosi 1,8 mln kr võrra ehk 22% ja planeerib puhaskasumiks 5,7 mln kr.
  - ESS. ESS Grupi juhatus kinnitas 1998. aasta strateegilised tegevusvaldkonnad, mis on ESS Grupi juhtimissüsteemis jaotatud security- divisjoniks, päästedivisjoniks, kinnisvarahooldusdivisjoniks ja kindlustusdivisjoniks. Security- divisjoni käibeprognoos 1998. aastaks on 225 miljonit krooni. ESSi käesoleva aasta prognoositav käive turvateenuste osas on 153 mln krooni. ESS Grupi kasumiprognoos kinnitatakse 1998. aasta jaanuaris.
  - Leks Kindlustus. Leks Kindlustus omandab aktsiaemissiooni käigus 36,5% osaluse Leedu suuruselt kolmandas kahjukindlustusseltsis Ukio Draudimas. Ukio Draudimase aktsiakapitali suurus on pärast emissiooni 5,7 mln litti. Leks Kindlustus tasub osaluse eest 4,17 mln litti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.