6. jaanuar 1998 kell 22:00

Wõro Kommerts toodab poole rohkem vorsti

Kui 1996. aastal tootis UÜ Võro Kommerts 940 tonni vorsti, siis möödunud aastal 1874 tonni. «Hüpe sai võimalikuks uute turgude juurdevõitmise ning tootmise intensiivistamise tõttu,» ütles UÜ Wõro Kommerts müügidirektor Silver Ambos. Tema sõnul turustatakse ligi pool toodangust Tallinnas, oluline turuosa on ka Lõuna-Eestis.

«Möödunud aastal müüsime tänu vabakaubanduslepingule 1,3 miljoni krooni eest vorsti ka Lätti,» märkis UÜ Wõro Kommerts president Aigar Pindmaa.

Ülemöödunud suvel ostis usaldusühing Wõro Kommerts rahalistes raskustes sipelnud Ahja lihatööstuse. Eelmiste omanike ajal toodeti Ahjal 17 tonni vorsti kuus, praegu aga 20 tonni nädalas.

«Mõlemad vabrikud töötavad seitse päeva nädalas ja 24 tundi ööpäevas,» ütles Ambos. Tema sõnul on vorstimeistrite palk Lõuna-Eesti keskmisest suurem ja ettevõttesse on pidama jäänud hea kaader. Wõro Kommerts annab tööd ligi sajale inimesele.

UÜ Wõro Kommerts enamusosanik on USAs elav Ivo Mölter, kelle isa Albert Mölter oli Võru viimane iseseisvusaegne linnapea.

Hetkel kuum