15. jaanuar 1998 kell 22:00

Tööautode müük oli mullu stabiilne

Erinevalt tõusude-mõõnadega sõiduautode müügiaastast oli tarbesõidukite müük mullu ühtlasem. Kui sõiduautode müük langes viimastel kuudel parimate kuudega võrreldes 1/3 võrra, siis kaubikuid, veokeid ja busse müüdi ka aasta lõpus enam-vähem samas koguses. Oma osa on selles ERAA suurostul -- 200 raskeveokil, millest osa novembris-detsembris kohale jõudis.

Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) esimees Jaak Uudla peab majanduse parimaks baromeetriks kaubikute läbimüüku. «Läheb majandusel hästi, ostetakse neid palju, kui halvasti, müük langeb,» ütles ta.

Uue veokimüüjana on tabelis Sisu ja Renault'd müüv RS Hansa Auto Eesti, mille juhatuse esimees Juan Cunill kinnitab, et plaanid on suured. «Soomes oleme mõned kuud tegutsenud ja tulemused on head, meie siht saab olla vaid nr 1,» kinnitab Cunill.

Kahe konkureeriva firma -- Hansa Auto ja juba mitu aastat Eestis Renault' veokeid müüva BR-Auto -- üheaegset tegutsemist Eesti väikesel turul ei pea ta probleemiks. «Ärge vaadake meie praegusi müüginumbreid -- vaadake tulevikku!»

Jaak Uudla ennustab, et siis kui ERAA veokipartii kohal, tekib raskeveokite müügis paus. «Vaevalt pärast seda keegi mõnda aega suuri veokeid ostab,» arvab ta.

Hetkel kuum