Vene investorid langetasid hindu Tallinna börsil

27. jaanuar 1998, 00:00

Hoiupanga Aktivajuhtimise ASi juhatuse esimehe Kristjan Hänni sõnul oli börsi eilne langus ja vahepealne hindade kõikumine puhtalt emotsionaalset laadi. «Turg on vaikselt vajunud ja investorid ootasidki allapoole minekut,» ütles ta.

Ühispanga kapitaliturgude osakonna spetsialisti Aivo Kanguse sõnul toetas eilset investorite paanikat eelmise nädala suundumus -- hindade igapäevane vaikne allapoole libisemine.

Tänased müüjad võisid olla riskikartlikud Vene investorid, kes siit igaks juhuks oma raha välja võtsid, ütles Kangus.

Väärtpaberispetsialistide sõnul tegutsesid eile turul spekulandid, mingi konkreetse uudise mõju polnud. Analüütikute sõnul võib langustrendi üks põhjus olla suurinvestorite, nagu Ernesto Preatoni, pessimistlik tulevikuprognoos.

Analüütikud prognoosivad ka lähemateks päevadeks üldise languse jätkumist. «Eilse päeva järel on väikeinvestorid kindlasti paanikas ja tormavad müüma,» ütles Hänni.

Hinnad võivad tõusma hakata järgmise nädala alguses, kui avaldatakse jaanuari kasuminumbrid, lausus Kangus. «Tegelikult peaksid investorid rohkem jälgima trendi, mitte otsustama ühe kuu tulemuste pealt,» lisas ta.

Eile langesid börsil enamiku aktsiate hinnad, suurim langeja oli Merko Ehituse aktsia, mis kaotas 8,1 protsenti reedesest sulgemishinnast. Pangasektoris nõrgenes kõige rohkem Ühispanga aktsia, kaotades päevaga 6,8 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing