2. veebruar 1998 kell 22:00

St. Barbara hotell osutus Finestile edukaks

Finest Hotel Groupi Tallinna hotellide ja restoranide netokäive oli eelmisel aastal 60 miljonit krooni, majutus- ja söögikohtade kasum ligi 2,5 miljonit krooni.

ASi Finest Tartu Hotels ja ASi Finest Pärnurand käive võrreldes varasemate aastatega oluliselt ei kasvanud ja oli kokku 32 miljonit krooni. Pärnus asuv Rannahotell ja Finest Tartu Hotelsi alla kuuluvad Taru hotell Tartus ja Karupesa Otepääl teenisid eelmisel aastal kokku kolm miljonit krooni kasumit.

Finest Hotel Groupi tegevdirektor Toomas Sildmäe ütles, et Tallinna kesklinnas eelmisel suvel avatud St. Barbara hotelli keskmine täituvus ületas teise Finestile kuuluva hotelli Palace täituvuse teisel poolaastal kuni viiendiku võrra. Palace'i eelmise aasta keskmine täituvus oli 63 protsenti.

St. Barbarale tõi Sildmäe hinnangul edu suhteliselt madalad majutushinnad hotellis.

Sildmäe võrdles Finest Hotel Groupi eelmise aasta majandustulemusi edukuselt aastatega 1993 ja 1994, kui Palace töötas sama klassiga konkurentide puudumise tõttu kõrge rentaablusega. Järgmised kaks aastat olid Sildmäe sõnul Finesti mõõna-aastad.

Käesoleva aasta lõpuks peaks Tartu kesklinnas kaubahalli kõrval valmima Finest Hotel Groupi uus neljatärnihotell, kuhu hotelligrupp kavatseb investeerida kuni 35 miljonit krooni. Sellel aastal peaks Finest Hotel Groupi käive kasvama Sildmäe sõnul 12 protsenti ja firma kasum 10 protsenti.

Hetkel kuum