3. veebruar 1998 kell 22:00

Investoritel puudub huvi

Kauplemisaktiivsus Tallinna börsil väheneb päev-päevalt. Eile ulatus börsi ja vabaturu kogukäive registreeritud 246 tehingus napilt üle 40 mln kr. Loius kauplemises liiku-sid ka aktsiate hinnad harjumatult rahulikult. ÄP indeks liikus 14punktises ehk 1,8protsendises vahemikus ja sulgus 761,98 punktil (päevaga -1,12%).

Rohkem kui pool (61,5%) börsisüsteemi päevakäibest langes Hansapanga aktsia arvele (käive 24,75 mln kr). Ühegi teise aktsia käive üle 10 mln kr ei küündinud. Maaklerite sõnul puudub hetkel investoritel igasugune kauplemishuvi. Ka eilsest käibest enamiku andis diilerite omavaheline kauplemine, ütles Eero Jaaniste Hoiupangast.

Uudistenäljasel börsil liikusid enamiku aktsiate hinnad eile langussuunas, plusspoolele jäi vaid kuus aktsiat. Suurima tõusu tegi Rakvere lihakombinaadi aktsia (+7,36%), sulgudes 8,75 kroonil. Suurim langeja oli Leks Kindlustus -- 5,06%.

Pangasektorist jäi eile ainsana plusspoolele Forekspanga aktsia. Eile hilisõhtul uue, 121 mln kroonise kasumiprognoosi avaldanud panga aktsia hind kerkis eelmise päevaga võrreldes 1,72%, 115,0 kroonile.

Hetkel kuum