17. veebruar 1998 kell 22:00

Elektrooniline märkmepaber arvutis

Kui monitoriservale värviliste lipikute kleepimisest isu täis on või kui sellest kaosest enam jõud üle ei käi, siis on õige aeg oma märkmepaberid arvutiekraanile viia ja neid juba vastaval programmil korralikult organiseerida lasta.

Kellelgi ei tule pähe hakata oma märkmepabereid katalogiseerima, samuti ei saa neid panna vajalikku asja õigel ajal meelde tuletama. Kellegi telefoninumbri otsimine millalgi kuu aega tagasi kirjutatud märkmepaberilt on ka keeruline töö.

Post-it, mis alustas populaarse kleepribaga märkmepaberi tootmist, on oma värvilised lipikud nüüd arvutisse viinud. Programmi erinevad versioonid lubavad desktopile ehk Windowsi «töölauale» jätta teateid, mis vajalikul ajal endast ise märku annavad, teate jätmisel võib lasta sellele lisada ka kuupäeva ja kui vaja kellelegi kuskil maja teises otsas lühike teade jätta, saadab märkmepaberi programm selle ise ära, kasutades elektronposti tarkvara Microsoft Mail või cc:Mail. Programmil on ka paberkandjale väljastamise tugi: spetsiaalses lisapakis on vajalikud graafilised logod ja töövahendid märkmepaberi kujundamiseks, printeril saab need välja trükkida traditsioonilisele kleepribaga märkmepaberile.

Peale elektronposti toe saab märkmepabereid lisada ka veebilehekülgedele, kust Post-iti kasutajad saavad teateid oma desktopile tõmmata. Teatel hiirega klõpsides pääseb leheküljele, kust teade on tõmmatud. Lipik võib ka ise meelde tuletada, millal lehekülge uuesti külastada.

Hetkel kuum